woensdag, oktober 27, 2021

Windows10 IconIndien u dat wenst kan, u het inlogscherm van Windows 10 personaliseren met een kleur of afbeelding naar keuze. Hoe? Dat leest u in deze tip.

Het vergrendelingsscherm personaliseren met Windows 10 is eenvoudig, dak kon u eerder al lezen in deze tip." Verder bent u van huis" als u hetzelfde wil doen met het inlogscherm. Waarom Microsoft het personaliseren van het inlogscherm mijdt, is ons een raadsel, maar vast staat dat het niet kan via de normale gebruikersinterface. Maar na een speurtocht op het net, vonden we een tooltje dat het WEL mogelijk maakt om het inlogscherm te personaliseren. Nog meer goed nieuws nodig? Het is gratis, en in het Nederlands te gebruiken!

Personaliseer het inlogscherm van Windows 10:

Vooraleer we van wal steken met het bepreken van betreffende download willen we even enkele waarschuwingen meegegeven:

1: Dit soort tooltjes brengen altijd wijzigingen aan, aan de systeembestanden. Maak altijd eerst een back-up en/of zorg dat u een goed herstelpunt voorhanden heeft.

2: Het gereedschap dat wij hieronder bespreken kreeg de jammerlijke naam Windows-10 Login Background Changer. Wees uitermate voorzichtig als u naar zulks software googelt, er zijn diverse namaakprogramma's met minder goede bedoelingen te vinden. Zorg ervoor dat u het gereedschap download via de officiƫle link (zie onderaan). Als alternatief bieden wij de download aan via onze OneDrive.

Personaliseer het inlogscherm van Windows 10: Installatie

Op moment van schrijven hoeft u helemaal niks te installeren. Gewoon het .zip bestand downloaden en uitpakken naar een goed te onthouden locatie. Na het uitpakken zal u merken dat er 2 mappen in staan. Open de map GUI en dubbelklik op het W10 Logon BG Changer.exe om te beginnen.

Bg Changer A

Personaliseer het inlogscherm van Windows 10: Het gebruik

 • Wij hebben u al gewaarschuwd in het begin van dit artikel, van zodra u het programma opstart, doen de makers het nog eens. Een duidelijk bewijs dat ze goede bedoelingen hebben.
 • Bent u er gerust in, klikt u op Yes.

Bg Changer B

 • In de linkerbovenhoek, ziet u de knop: App Settings of App Instellingen. Als u hier op klikt kan u onder andere de taal wijzigen naar het Nederlands (Dutch BENL).

Bg Changer D

 • In de rechterbovenhoek vindt u dan weer de knop waar het allemaal om draait, namelijk Bewerk achtergrond of Edit Background. Door deze knop te gebruiken kan u beginnen met het kiezen van een afbeelding of kleur voor het inlogscherm (zie schermafdruk).

Bg Changer C

 • Bent u tevreden met het resultaat klikt u op: Save Chanes of Wijzigingen toepassen.

Bg Changer E

 • Verder willen we u niet onthouden dat u de gekozen afbeelding kan schalen (zie schermafdruk hierboven) en dat u altijd terug naar standaardwaarden kan herstellen.

Personaliseer het inlogscherm van Windows 10: Ons oordeel

Windows-10 Login Background Changer is op moment van schrijven nog in volle ontwikkeling. Op onze Windows 10 testmachine werkte het tooltje echter zonder noemenswaardige problemen. Hebt u plannen om het inlogscherm te personaliseren, is dat nu het moment. Waarom? Op dit ogenblik is het programma nog vrij te downloaden, maar we kunnen niet garanderen dat dit in de toekomst zo blijft. Dat u het in het Nederlands kan gebruiken, maakt het nog mooier.

Download Windows-10 Login Background Changer

Download via OneDrive

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...