zondag, oktober 17, 2021

Malware IconGMER Rootkit is een lichtgewicht rootkit detector met een bijzonder eenvoudige gebruikersinterface. Ideaal gereedschap als tweede opinie, of als aanvulling voor uw antivirussoftware.

U vraagt zich misschien waarom we GMER Rootkit aanbevelen op PCLeek. Wel, daar hebben we, zoals u wellicht vermoedt, goede redenen voor. Ten eerste heeft GMER Rootkit in het verleden al meermaals bewezen nuttig te zijn om computersystemen waarom we tooltje installeerden. Ten tweede is GMER Rootkit supersnel te installeren en komt de software niet met overbodig functies. Kortom, licht en eenvoudige software zoals we dat graag hebben.

Is het nuttig om een rootkit detector te installeren?

We zullen uw vraag proberen te beantwoorden vooraleer u ze stelt. Zoals u al kon lezen in dit artikel zijn rootkits heel moeilijk te detecteren. Het klopt dat hedendaagse antivirussoftware (de meesten toch) uitgerust zijn met een rootkitjager, maar de ene is de andere niet. Met deze gegevens in het achterhoofd, begrijpt u dat het nooit kwaad kan een Rootkitjager te installeren of te gebruiken als 'second opinion', en al zeker niet als het zo licht en eenvoudig te gebruiken is al GMER Rootkit.

GMER Rootkit: De installatie:

Zoals eerder al aangehaald in de inleiding, laat GMER Rootkit zich supersnel installeren. Het enige wat u moet doen is uw toestemming verlenen aan Windows nadat u op het .exe bestand klikt. De downloadlink vindt u onderaan dit artikel.

GMER Root: Het gebruik.

Over het gebruik van GMER Rootkit kunnen we al even kort zijn als over de installatie. De gebruikersinterface van GMER Rootkit bestaat uit welgeteld 1 dialoogvenster. In dit dialoogvenster kan u, mits het plaatsen van vinkjes, aangeven waar GMER naar rootkits moet scannen en welke partities er moeten gecontroleerd worden. De scan starten doet u met een klik op de gelijknamige knop.

Gmer Rootkit

Mocht er überhaupt een rootkit gevonden worden, zal u de locatie in het rood zien verschijnen. Het verwijderen gebeurt volgens de makers automatisch nadat u op OK klikt.

GMER Rootkit: Ons oordeel

GMER Rootkit heeft in het verleden al meermaals bewezen een nuttig hulpmiddel te zijn. Doordat het programma in een oogwenk geïnstalleerd is en de gebruikersinterface doodsimpel in elkaar steekt, maakt van GMER Rootkit het ideale gereedschap als aanvulling op uw bestaande antivirussoftware, of als 'tweede opinie'. Licht, eenvoudig en efficiënt.

Compatibel met: XP/VISTA/7/8/10

Home en downloadpagina: http://www.gmer.net/

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...