zondag, oktober 17, 2021

Preferences IconStuurprogramma's updaten kan zelfs heden nog vaak voor de nodige frustraties zorgen, gelukkig bestaat er software die u een helpende hand reikt zoals Snail Driver bijvoorbeeld.

Als u al eens op zoek geweest bent naar een stuurprogramma, weet u dat er veel rotzooi op het net te vinden is. Software die u beloofd gratis stuurprogramma's te leveren, tot u ze wil downloaden. Dan wordt u gevraagd te registreren, te betalen of andere rommel te installeren. Toegegeven, dit is vaak het geval als u op zoek bent naar drivers (stuurprogramma's dus) van oudere toestellen, maar toch. U kan natuurlijk ook stuurprogramma's downloaden van de fabrikant(en). Maar die sites zijn niet altijd een toonbeeld van overzichtelijkheid waardoor u al snel kostbare tijd verliest. Gelukkig bestaat er ook software dat wel doet wat het beloofd zoals Snail Driver.

Snail Driver: Snel, gratis en eenvoudig stuurprogramma's updaten: Introductie

De makers achter Snail Driver beloven u, en we citeren "100% free for Lifetime". Levenslang gratis! Verder beschikken ze over een database van meer dan 300.000 stuurprogramma's. Een aanzienlijk aantal dat nog dagelijks toeneemt. Verder ondersteunt Snail Driver Windows 7,8 en 10 (32-bits en 64-bits), ook niet onaardig toch. Verder claimen de ontwikkelaars dat het programma weinig systeemkracht gebruikt en dat u stuurprogramma's kan updaten met 1-muisklik. Dat wilden we allemaal toch eens zelf testen....

Snail Driver: Snel, gratis en eenvoudig stuurprogramma's updaten: Installatie

We hadden zo onze bedenkingen toen we lazen dat Snail Driver levenslang gratis zou zijn en bovendien zonder reclame, toolbars en adware te downloaden was. Maar wonder boven wonder, tijdens de installatie, die bijzonder snel met de gebruikelijke opties verliep, stelden we vast dat dit inderdaad zo is. Gebruikersovereenkomst accepteren, installatiefolder en de gewenste snelkoppelingen kiezen en klaar.

Snaildriver 1

Snail Driver: Snel, gratis en eenvoudig stuurprogramma's updaten: Het gerbuik

Snail Driver is, ondanks dat het niet in het Nederlands beschikbaar is, eenvoudig te gebruiken. Als u het programma voor het eerst opstart, wordt u gevraagd om een scan uit te voeren. Logisch, want Snail Driver wil weten welke apparaten ze zijn en welke stuurprogramma's ze gebruiken.

Snaildriver2

Na de scan verschijnt een lijst met de beschikbare updates. En inderdaad, met 1 klik kan u ze allemaal updaten.

Snaildriver3

Toch even een waarschuwing meegegeven. Ondanks dat u snel en eenvoudig al je stuurprogramma's kan updaten, raden we u toch aan om niet alle drivers in één keer te doen. Een gewaarschuwd.........

Verder willen we u niet onthouden dat Snail Driver over enkele opties beschikt. Zo kan u onder andere aangeven of het programma samen met Windows moet opstarten (liever niet). De locatie van voor de back-ups van de stuurprogramma's kan u eveneens wijzigen. De belangrijkste optie is echter dat er eerst een  systeemherstelpunt aangemaakt wordt vooraleer een stuurprogramma te installeren.

Snaildriver4

Snail Driver: Snel, gratis en eenvoudig stuurprogramma's updaten: Ons oordeel

Snail Driver doet wat het beloofd te doen. Het programma is eenvoudig in gebruik en werk snel. Het downloaden kan soms iets langer duren, maar daar mag u zeker niet om malen als u bedenkt wat u zoals in de plaats krijgt.

Download Snail Driver: http://snailsuite.com/download-snaildriver

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...