zondag, oktober 17, 2021

Folder IconHebt u problemen met het geordend en/of overzichtelijk houden van het contextmenu in Windows Verkenner? MenuMaid kan soelaas brengen.

Als uw computer al een tijdje mee gaat en u al eens software test, of installeert, zal u wel gemerkt hebben dat het contextmenu in Windows Verkenner gestaag groeit en onoverzichtelijk wordt. Zo bestaat de kans dat er in het contextmenu koppelingen verschijnen van programma's die u eerder al verwijdert had. Koppelingen die verschijnen waarvan u dat liever niet had, kan natuurlijk ook een bron van ergernis zijn. Hoe dan ook, het contextmenu mag dan een handig hulpmiddel zijn voor hen die vaak met Windows Verkenner werken, helaas is het manipuleren (aanpassen) van het contextmenu in Windows niet altijd even eenvoudig. MenuMaid kan alvast een handje helpen. Met het poepsimpel en kleine MenuMaid kan u ongewenste (snel)koppelingen verwijderen uit het contextmenu van Windows Verkenner, niet meer, niet minder.

MenuMaid: De installatie

Na het downloaden van het .zip bestand (zie onderaan dit artikel), pakt u het uit en opent u menumaid.exe om de installatie te starten. De installatie stelt nauwelijks wat voor. U geeft de toestemming aan Windows, accepteert de gebruikersovereenkomst en bevestigt met OK. Op moment van schrijven ontdekten we nergens vormen van verdoken reclame of andere ongewenste rotzooi.

MenuMaid: Het gebruik

We vertelden eerder al dat MenuMaid een piepklein en poepsimpel programma is. U start MenuMaid op via het menu Start en zodra het gereedschap opent, vinkt u de gewenste koppelingen voor het contextmenu aan. Die u niet wenst te gebruiken, vinkt u uit. Zo simpel is dat.

We willen u niet onthouden dat u ook het contextmenu voor Internet Explorer kan manipuleren. We vermelden dit enkel maar opdat u zich er van vergewist dat u het juiste tabblad selecteer (Windows Explorer).

Menumaid 1

MenuMaid: Ons oordeel

MenuMaid is een klein, simpel en gratis programmaatje voor hen die het contextmenu in Windows Verkenner overzichtelijk willen houden. Zelfs het ontberen van het Nederlands als taal is in deze situatie nauwelijks een nadeel te noemen, omdat u altijd weer een item of koppeling kan aanvinken mocht u ├╝berhaupt een verkeerde hebben uit gevinkt.

Getest op Windows 10 (64-bit).

Download MenuMaid (u verlaat deze website)

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...