zaterdag, september 30, 2023

Ghostpress.200Ghostpress is gratis gereedschap dat uw pc helpt beschermen tegen zogenaamde keyloggers. Wat zijn keyloggers en hoe kan Ghostpress je er tegen beschermen? Dat leest u in deze tip.

Ghostpress: Gratis anti keylogger

Wat zijn keyloggers?

Keyloggers is een verzamelnaam voor software dat voornamelijk toetsaanslagen registreert en (ongezien) doorstuurt naar derden. U begrijpt dat dit soort software voornamelijk gebruikt wordt door hackers. Het verzamelen van gevoelige data zoals wachtwoorden en kredietkaartgegevens zijn op deze manier natuurlijk kinderspel. Ook ouders (en partners) durven zich al eens laten verleiden tot het installeren van keyloggers op een computer. Meestal doen ze dat bij vermoedens dat er 'ongewenste' activiteiten plaatsvinden. Maar goed, voor elk gif vindt men wel een tegengif. Zo kan bijvoorbeeld Ghospress je beschermen tegen keyloggers.

Hoe beschermt Ghostpress je computer tegen keyloggers?

De meeste recente antivirusprogramma's detecteren keyloggers, en afhankelijk van de software, waarschuwen ze u er voor en/of schakelen ze de keyloggers uit. Ghospress daarentegen hanteert een ander principe. In plaats van de keylogger uit te schakelen of de software proberen te verwijderen, zal Ghospress uw toetsaanslagen manipuleren of proberen te verbergen om te voorkomen dat keyloggers je toetsaanslagen verzamelen. Helaas bleek uit onze test dat het manipuleren wel degelijk goed werkt, zo konden we bijvoorbeeld bij het activeren van Ghostpress het ( (haakje onder de 5-toest) nier meer gebruiken, maar dit terzijde.

Ghostpress: Installatie en gebruik.

Ghostpress is beschikbaar in wat men in het jargon noemt, een portable versie. In de praktijk wil dat zeggen dat u na het downloaden (zie link onderaan dit artikel) geen installatieprocedure hoeft te overlopen. Gewoon het .zip bestand uitpakken naar een bekende locatie en het .exe bestand openen om Ghostpress te starten.

Van zodra Ghostpress opent, merkt u meteen dat de interface eenvoudig is. U ziet een dialoogvenster verschijnen waarin u meteen het programma kan activeren of uitschakelen door op de groene cirkel te klikken. Aan de linkerzijde ziet u 3 tabbladen (bescherming, opties en over).

Ghostpress1

Van zodra u de opties kiest, ziet u dat deze onderverdeeld zijn in tabbladen.

Bij de algemene opties kan u onder andere de taal kiezen, automatische updates in- of uitschakelen, en aangeven of u wil dat Ghostpress mee met Windows opstart.

Ghostpress2

Onder het tabblad Beveiliging vindt u enkel essentiële opties terug.  Door proces bescherming aan te vinken voorkomt u dat aanvallers of keyloggers Ghostpress kunnen uitschakelen. De zogenaamde vertragings bescherming heeft dan weer als doel om te voorkomen dat u herkend wordt aan de hand van u typgedrag. Door de optie voorkom hook overschrijving aan te vinken, voorkomt u dan weer dat keyloggers Ghostpress passeren. De compatibiliteits herkenner kan dan weer nuttig zijn indien Ghostpress dwars zou liggen, bijvoorbeeld bij online gaming.

Onder het tabblad Widget kan u dan weer een dialoogvenster, boven alles anderen, laten weergeven opdat u Ghostpress met één klik kan activeren/deactiveren.

Verder voorziet het programma nog een Witte lijst waarin u toepassingen kan onderbrengen die ontsnappen aan de controle door Ghostpress.

Ghostpress: Ons oordeel

Indien u twijfelt of uw computer ten prooi is gevallen aan een keylogger, kan Ghostpress soelaas brengen. Het programma kan geen keyloggers verwijderen, dat is werk voor je antivirusprogramma, maar zorgt er wel voor dat je toetsaanslagen 'vervormt en onleesbaar' worden. Bij onze test bleken bepaalde toetsen al tijdens het typen gemanipuleerd te worden en dat kan niet de bedoeling zijn. Om Ghostpress grondig te testen zouden we eigenlijk eerst een keylogger moeten installeren, maar dat zagen we zo niet zitten. Desalniettemin vinden we het toch de moeite om u op de hoogte te brengen van dit tooltje.

Homepagina en downloadlink.

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...