zaterdag, september 30, 2023

Atube CatcherBent u op zoek naar goed gereedschap waarmee u video's (van bijvoorbeeld YouTube) en muziek kan downloaden? Dan is aTube Catcher zeker eens het proberen waard.

Computergebruikers die in het verleden al eens video's (of muziek) probeerden te downloaden van YouTube met behulp van diverse browser plug-ins (of andere programmatuur) krijgen wellicht spontaan jeuk of hoofdpijn. Niet verwonderlijk, want de zogenaamde YouTube downloaders hebben een niet al te beste reputatie. Zo gebeurde het vaak dat die dingen gewoon niet werkte, of je computer vol met rotzooi en reclame stopte. Zelfs betalende varianten van dit soort software werden vaak van hogerhand (lees de film- en muziekindustrie) gedwongen om te stoppen met de distributie van hun software of om (dwangsommen) te betalen. Kortom, video's of muziek downloaden van YouTube (of andere websites) kon u duur komen te staan. Maar zie, Lion (onze mol op het net) botste op een programma waarmee u zowel video's als muziek kan downloaden. Het ding heet aTube Catcher, het werkt, is gratis, en kan nog veeeeeel maar dan enkel downloaden. Wat dan? Dat leest u hieronder.

aTube Catcher: Downloaden en installeren:

aTube Catcher kan u downloaden via http://www.atube.me/. Nadat u het bestand hebt gedownload kan u overgaan tot de installatie. Geloof het of niet, maar tijdens de installatie van aTube Catcher vonden we niks wat ons kon verontrusten. Het tegenovergestelde is echter waar. Omdat we met dit soort software als eens de gebruikersovereenkomst durven overlopen, stelden we vast dat er geen persoonlijke informatie verzameld (of gevraagd) wordt. Verder krijgt u de gebruikelijke installatieopties voorgeschoteld. Netjes!

Atube Catcher1

aTube Catcher: Interface en gebruik.

Nadat de installatie is afgerond, start aTube Catcher meteen op en verschijnt het hoofdscherm waarin u al meteen al de mogelijkheden van het programma ontdekt, en dat zijn er verbazend veel.

Atube Catcher2

Zoals u in bovenstaand schermafdruk ziet, kan aTube Catcher heel wat. We sommen het even op:

 • Video's downloaden
 • Video's converteren (zelfs naar bestandsformaten geschikt voor uw domme...euh..slimme telefoon).
 • Schermafdrukken maken.
 • Video's converteren naar .mp3.
 • Video's zoeken.
 • Dvd's of Blu-Ray's maken.
 • Video's groter of kleiner maken (resizen).
 • Audio opnemen.
 • Muziek afspelen, zoeken en downloaden.

Elk onderdeel is eenvoudig te bedienen. Bij het downloaden  hoeft u enkel het webadres te knippen en plakken. De andere onderdelen werken via het drag & drop principe. Zelfs de grootste leek kan na enkele minuutjes 'prullen' aan de slag met aTube Catcher.

Eén van de eerste zaken die we altijd bekijken als we een programma voor het eerst openen, zijn de opties. Bij aTube Catcher was dat niet anders. De algemene opties zijn beperkt, maar ruim voldoende.

 • Bij de General vonden we de optie om opgeslagen Login gegevens te wissen niet te versmaden.
 • Onder Default applications kan u dan weer aangeven welke uw standaard muziek en video programma is.
 • Bij Folders kan u dan weer aangeven waar u de gedownloade bestanden wil opslaan. Belangrijk voor hen die alles netjes willen houden in Windows Verkenner.

Atube Catcher3

Uiteraard heeft elk onderdeel zijn specifieke instellingen. Gaat u bijvoorbeeld naar .mp3 converteren zal u in het startscherm de kwaliteit en extensie kunnen kiezen. Idem dito bij het maken van schermafdrukken of het 'resizen' van video's.

Atube Catcher4

aTube Catcher: Ons oordeel.

Als u op zoek bent naar een programma waarmee u eenvoudig video's en muziek kan downloaden en bewerken, dan is aTube Catcher zeker het proberen waard. U wordt niet opgezadeld met ongewenste reclame en andere rotzooi en bovendien werkt het! Dat laatste is al uitzonderlijk bij dit soort applicaties. Helaas is het Nederlands (voorlopig) niet beschikbaar als taal, maar hey! U hebt tenslotte ook niks betaald hè.

We weten uit ervaring dat als dit soort programma's populair worden, men er als de kippen bij is om het te verbieden, betalend te maken, of vol te stoppen met 'advertenties'. Op moment van schrijven is aTube Catcher volledig gratis en de makers houden dat al lange tijd zo, toch kunnen we u niet garanderen dat dit in de toekomst zo blijft. Indien interesse, wacht u best niet te lang.

Opmerking: Zoals eerder aangegeven, hebben we even door de gebruikersovereenkomst gescrold. Daarin staat duidelijk aangegeven dat u zelf verantwoordelijk bent voor het downloaden van intellectuele eigendommen van derden en dat u best even de regels en (licentie)voorwaarden van de aanbieders controleert.

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...