woensdag, oktober 27, 2021

Cpu IconZoals u eerder al kon lezen in Hoe meer processorkracht toekennen aan een programma of proces? stelt Windows hun gebruikers in staat om meer processorkracht toe te wijzen aan bepaalde toepassingen. Helaas is er 1 probleem, de wijzigingen worden niet opgeslagen waardoor alles te herdoen valt bij de volgende opstart van de pc. Gelukkig is er Process Priority Saver.

Voor we verder gaan willen we even een dankwoord uitspreken aan onze bezoekers die deze nuttige tip mogelijk maakten. Aan de ene kant had je iemand die de vraag stelde of het mogelijk was om de prioriteit te bewaren (nadat ze toegewezen werd), aan de andere zijde was er iemand die met een oplossing kwam aandraven. Deze bijzonder nuttige tip is aan hen opgedragen.

Process Priority Saver: Meer processorkracht voor bepaalde toepassingen toewijzen en onthouden:

Als u meer prioriteit (lees meer processorkracht) toewijst aan een toepassing kan u dat doen via taakbeheer (zie tip en link in de inleiding). Wat wij niet wisten (we kunnen niet alles weten toch?) is dat deze toewijzing verdwijnt na een herstart van de computer. Kortom, Windows onthoudt de wijzigingen niet. Het gevolg is dat u steeds de volledige procedure opnieuw moet overlopen, en dat is inderdaad vervelend, zeker als je vaak met een toepassing werkt die enkel vlot draait met meer systeemkracht.

We hebben het al vaker verteld, op Internet vind je voor alles een oplossing, zo ook voor dit probleem. Het gereedschap Process Priority Saver maakt zich sterk dat al de toewijzingen met betrekking tot meer processorkracht onthouden wordt, zelf na een koude herstart. Of het werkt? Dat leest u hieronder.

Process Priority Saver: Installatie

Process Priority Saver kan u downloaden is 2 varianten (voor een 32-bit en 64-bit versie van Windows). Het is dus belangrijk dat u de juiste versie kiest (zie link onderaan). Tijdens de installatie kwamen we geen 'vreemde zaken' tegen. Enkele klikken op 'Next' en u bent klaar in minder dan 1 minuut.

Process Priority Saver: Het gebruik

Het mooie aan Process Priority Saver is dat het tooltje geen eigen gebruikersinterface heeft maar zich naadloos integreert in Windows.

 • U opent taakbeheer, en selecteert het tabblad Details.
 • U klikt met rechts op het proces/toepassing waar u meer prioriteit wil aan toewijzen.
 • U ziet een vinkje staan bij: Save priority.

Priority Saver

Het spreekt, dat indien u de wijziging niet wil onthouden, u het vinkje weg haalt.

Process Priority Saver:

Process Priority Saver werkt! Bij onze test werd de toegewezen prioriteit onthouden na een herstart van de computer.

Process Priority Saver downloaden kan op:  https://www.prnwatch.com/prio/

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...