zondag, oktober 01, 2023

Thumb Trinity Media Player3nity (wordt uitgesproken als Trinity) Media Player zou wel eens het vuur aan de schenen kunnen leggen van de, maar al te vaak bombastische, mediaspelers van de concurrentie. Ontdek waarom in dit artikel.

Om te beginnen verbaast het ons dat er in het streaming tijdperk nog mensen zijn die tijd (en geld) steken in de ontwikkeling van mediaspelers. De concurrentie in dit segment is trouwens ook niet van de poes. De mediageeks zweren trouw aan koning VLC terwijl er een grote groep computergebruikers gewoon Windows Media Player blijft gebruiken, uit gewoonte, of omdat het in hun versie van Windows aanwezig is. Je zou je haast afvragen waarom je überhaupt nog wat anders zou proberen. Op de vraag waarom, kunnen we helaas niet antwoorden, wat we wel kunnen is het Internet afschuimen en de mediaspelers met de beste troeven, testen, en aan jullie presenteren. 3nity Media Player is zo een mediaspeler die onze aandacht wist te trekken omdat 3tiny Media Player over enkele lovenswaardige kwaliteiten beschikt. Welke? Dat leest u hieronder.

3nity Media Player: Een lichtgewicht alleskunner?

3nity Media Player: De installatie

3nity Media Player kan u gratis downloaden (zie link onderaan), maar zoals wel vaker bij 'gratis' software zijn we altijd op onze hoede tijdens de installatie. Maar we hebben goed nieuws voor jullie. De installatieprocedure verliep vlot en we kregen de gebruikelijke installatieopties voorgeschoteld (installatiemap, snelkoppeling, etc.). Verder werd ons nergens verborgen reclame, toolbars of ongewenste software opgedrongen. de Windows-associaties werden al evenmin overhoop gehaald. U kan dus na de installatie zelf kiezen welke bestandstypes u wil openen met 3nity Media Player. Goed begonnen is half gewonnen?

3nity Media Player: Het gebruik

Als wij mediaplayers testen is één van de eerste zaken die wij doen het taakbeheer 'opengooien' om te controleren hoeveel systeemkracht die dingen opslorpen. Wij doen dat vooral bij het afspelen van muziek om de doodgewone reden dat er vaak speelt (op de achtergrond) tijdens onze 'werkzaamheden' aan de computer. Wij weten ook dat de nodige systeemkracht bij het afspelen van videomateriaal een stuk hoger ligt, maar ook daar scoort 3nity Media Player bijzonder goed.

Trinity Media Player1

De gebruikersinterface van 3nity Media Player is dan weer bijzonder sober en doet ons een beetje denken aan de oude Windows Media Player (Classic) uit het XP tijdperk. Het voordeel is natuurlijk dat je wint aan systeembronnen en je snel vertrouwd bent met de navigatie. Mensen die houden van flitsende en flashy elementen zullen enigszins teleurgesteld zijn.

Met de functionaliteit van 3nity Media Player zit het ook wel snor. De meeste audio- en videoformaten (MPEG-2, MPEG-4, H.264, DivX, MPEG-1, mp3, ogg, aac ...) worden ondersteund (dat is ongeveer 99% van alle mediabestanden die u kunt vinden) en dvd's, Audio-cd's, VCD's en netwerkstreams worden probleemloos afgespeeld. Afspeellijsten maken kan en mag natuurlijk niet ontbreken.

Trinity Media Player2

Wat kan 3nity Media Player (volgens de ontwikkelaars) nog zoal:

 • Speelt honderden verschillende video- en audioformaten af, waaronder MPEG-1, -2 en -4 (DivX), H.264, MP3, Ogg Vorbis en AAC (meer dan 192 Video- en 85 Audiocodecs worden standaard ondersteund). Voor de meeste mediabestanden zijn geen extra codecs nodig (het binaire codecpakket is al inbegrepen).
 • De belangrijkste MPlayer-opties (beeldverhouding, deïnterliniëring en nabewerking) kunnen worden geconfigureerd zonder cryptische opdrachtregelopties in te typen. (Maar als je een aantal niet-standaard opties wilt of nodig hebt, kun je ze nog steeds met de hand toevoegen).
 • Ondersteuning voor meerdere audio- en ondertiteltracks op dvd's.
 • Combineert de coole toetsenbordnavigatie van MPlayer met een muisgestuurde zoekbalk.
  Speelt bestanden, netwerkstreams en schijven af ​​(zoals (S) VCD of DVD).
 • Drag & Drop ondersteund.
 • Meertalige gebruikersinterface: Engels, Frans, Spaans.(Nederlands (voorlopig?) niet!
 • Er is geen installatie vereist om MPUI / MPlayer te gebruiken. Kopieer de twee .exe-bestanden naar een map naar keuze in een MPUI-run.
 • Met behulp van een speciaal autorun.inf-bestand kunnen zelf-spelende DivX-cd's worden gemaakt. Dit voegt slechts 3,5 MB toe aan uw CD en op de computer die de schijf afspeelt, hoeven geen codecs te worden geïnstalleerd.

Wat nog:

 • Automatische activering van deinterlacefilter in MPEG-bestanden, zoals alle andere Windows-spelers.
 • Zoom- en pan & scan-opties bestuurbaar via numpad, toetsen 1,5,9 voor inzoomen, toetsen 4,8,6 voor pan & scan.
 • Kan gebroken mpeg-bestanden zoeken.
 • Kiest automatisch de beste cache-instellingen op basis van het type schijf van de bron (kan worden aangepast).
 • Automatisch gebruik van schaalfilter alleen wanneer nodig (kan worden aangepast).
 • Kan veel video-uitvoerdrivers selecteren en ook een aangepast stuurprogramma.
 • Werkt het videovenster bij in de pauzemodus.
 • Bij het wijzigen van opties wordt mplayer alleen opnieuw opgestart als dat nodig is.
 • Helderheid, contrast, tint, verzadiging en gamma-instellingen.
 • Ondersteuning voor Tv / Capture-kaarten.
 • Multimonitor-ondersteuning.
 • Dvd Titel en hoofdstuk selectie. Dvd-menu's, is nog in experimentele fase, mplayer-ondersteuning voor dvd-menu's werkt bijgevolg niet erg goed.

3nity Media player: Onze conclusie

De titel van dit artikel zegt eigenlijk alles. 3nity mediaspeler kan en doet alles (of toch bijna) wat u van dit soort software verwacht en heeft daar weinig systeembronnen voor nodig. De interface spreekt niet tot de verbeelding en het Nederlands als taal instellen lukt (voorlopig) ook niet. Maar wat wilt u eigenlijk nog meer voor software dat u zomaar 'gratis en voor niks' mag downloaden zonder dat er andere 'gesponsorde' rotzooi door je strot geramd wordt?

Getest op: Windows 10 (64-bit)

3nity Media Player downloaden.

Succes!

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...