zaterdag, september 30, 2023

Screen Control IconWenst u dat achtergronden dynamisch veranderen op je Windows 10 vergrendelscherm en Bureaublad?  Windows heeft helaas geen ingebouwde functie om afbeeldingen van internet te halen en toe te passen als bureaubladachtergrond. Maar in deze tip bespreken we drie Windows-apps waarmee u achtergronden op uw bureaublad dynamisch kunt wijzigen. De apps halen wallpapers uit verschillende bronnen, waaronder Bing en Windows Spotlight.

Vooraf: Al deze app's zijn beschikbaar om te downloaden van Microsoft Store. U vindt de link telkens onderaan de bespreking.

1: Dynamic Theme

Dit is waarschijnlijk het het eenvoudigste tooltje dat de klus geklaard krijgt. Met Dynamic Theme kunt u uw achtergrond dynamisch wijzigen in de dagelijkse Bing- of Windows Spotlight-afbeelding. Niet alleen dat, u kunt zelfs aangepaste afbeeldingen toevoegen en de tool kan eenvoudig een diavoorstelling uitvoeren op uw Windows-bureaublad. Dynamic Theme werkt ook op het vergrendelscherm en u kunt deze app gebruiken om een ​​algemene achtergrond op beide schermen te behouden.

 3apps Achtergronden 1

Andere functies zijn onder meer meldingen wanneer een nieuwe afbeelding beschikbaar is, automatisch opslaan van de Daily Bing of Spotlight-afbeelding in de map van uw keuze en nog veel meer. Voor Daily Bing-afbeeldingen kan de regio ook worden aangepast, zodat u relevante afbeeldingen krijgt als achtergrond voor uw Windows-bureaublad of vergrendelscherm. Er is ook een optie om geen afbeeldingen te downloaden via een gelimiteerde verbinding en synchronisatie-instellingen op verschillende apparaten.

3apps Achtergronden 2

Download hier Dynamic Theme


2: Daily Desktop Wallpaper

Deze app is voor gebruikers die alleen geïnteresseerd zijn in Bing-achtergronden. De tool haalt Bing Daily Wallpapers automatisch op voor de ingestelde regio. Je kunt maximaal acht wallpapers bekijken met hun beschrijvingen.

3apps Achtergronden 3

Zoals eerder gemeld, is de tool een stuk eenvoudiger en heeft hij maar één taak om de bureaublad- en vergrendelschermachtergrond dagelijks bij te werken. U kunt ook een map opgeven om deze achtergronden op te slaan. Met een andere optie kan u dan weer de resolutie aanpassen waarin de afbeelding op uw computer wordt gedownload.

3apps Achtergronden 4

Download Daily Desktop Wallpaper hier.


3: Wallpaper Studio 10

Wellicht de meest complexe app van de 3. Begrijpelijk want deze app wordt geleverd met heel wat functies. U kan duizenden achtergrond-collecties bekijken die zijn gemaakt door verschillende uitgevers of gebruikers in de community. Deze verzamelingen kunnen later worden ingesteld als diavoorstellingen op bureaublad- of vergrendelschermachtergronden. De verzamelingscategorieën kunnen gesorteerd worden volgens populariteit of zelfs land, maar zelf een aangepaste collectie(s) maken met achtergronden, behoort tot de mogelijkheden. Helaas zij de soms irritante advertenties alom aanwezig, die u enkel kan uitschakelen tegen.....juist ja...betaling!

3apps Achtergronden 5

Wallpaper Studio 10 ondersteund trouwens ook de Bing Wallpapers zoals de 2 vorige apps.

3apps Achtergronden 6

Download hier Wallpaper Studio 10.

Al deze apps werken met zowel Bureaublad- als vergrendelschermachtergronden en kunnen gratis worden gedownload van Microsoft Store. De accentkleuren worden niet gewijzigd, omdat Windows het niet toestaat de externe kleuren te wijzigen.

Als u een bijpassende accentkleur wilt, kunt u deze instellen op automatisch in de kleureninstellingen.

3apps Achtergronden 7

Plezier ermee!

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...