woensdag, oktober 27, 2021

Numlockicon 115Veel modellen van moderne notebooks, netbooks en draadloze toetsenborden hebben geen indicatoren voor Caps Lock en Num Lock. Daar komt nog bovenop dat een Indicator voor het Scroll lock bijna helemaal verdwenen is van alle hardware. Keyboad LED lost dit probleem op en stelt u in staat om de huidige status van toetsenbordvergrendelingen te zien op een klein pictogram in het systeemvak of op het zwevende venster boven uw scherm.

Soms drukken we per ongeluk op de toetsen Caps Lock of Num Lock in. Als je dat gebeurt, moet je waarschijnlijk het hele ding opnieuw typen, wat behoorlijk vervelend kan zijn. Dit is een voorbeeld  waarbij een programma als Keyboard LED van pas kan komen. Keyboard Led  heeft bovendien niet al te veel toeters en bellen en is helemaal gratis,

Keyboard LEDs: Installatie

 • Na het downloaden (zie link onderaan deze tip) kan u beginnen met de installatie. Al van bij de start kan u een (installatie)taal kiezen. Helaas is het Nederlands daar (voorlopig?) nog niet bij.

Keyboard Leds 1

 • Nadat u de taal gekozen hebt, bevestigt u met OK en wordt de installatieprocedure verdergezet. De installatieprocedure verschilt nauwelijks met die van andere software en komt samen met de gebruikelijke installatieopties zoals onder andere het kiezen van een installatiemap. Op het eind van de installatie hebben we wel de optie 'report installing to website' uit gevinkt. Wat daar precies de bedoeling van is hebben we zelf het raden naar, maar we konden de installatie normaal afronden.

Keyboard Leds 2

Keyboard Leds: Het gebruik:

Zoals we bij de introductie al vertelden komt Keyboard Leds met niet al te veel toeters en bellen waardoor, ondanks het ontberen van het Nederlands, de software zich eenvoudig laat bedienen. De gebruikersinterface beperkt zich tot welgeteld 1 dialoogvenster dat is opgesplitst in 2 delen.

 • Het bovenste gedeelte laat u toe de indicatoren voor het systeemvak (rechts onderaan) te personaliseren. Zo kan u de volgorde en kleuren van de toetsenbordvergrendelingen instellen.
 • In het onderste gedeelte kan u hetzelfde doen voor het (verplaatsbare) zwevende venster, dat u tevens kan uitschakelen indien u dat wenst (vinkje weg halen bij On Screen Display).

Keyboard Leds 3

 • Indien u opteert om enkel de indicatoren voor het systeemvak te gebruiken, verplaats het icoontje dan naar een plaats dichter bij het klokje zodat het niet verborgen wordt achter het pijltje.

Keyboard Leds 4

Keyboard Leds: Download & conclusie

Keyboard LEDs is gratis en doet wat het belooft te doen. We vonden geen 'rare' dingen tijdens de installatie en dat is altijd al een pluspunt bij gratis software zoals deze. Naar onze bescheiden mening zijn de meeste opties aanwezig en laat het programma zich vlot bedienen. Ideaal gereedschap dus voor hen die werken op een toetsenbord dat de indicatoren ontbeert. Ons toetsenbord beschikt wel over de nodige LED indicatoren en toch vonden we dit tooltje alsnog nuttig.

Keyboard LEDs kan u downloaden via https://keyboard-leds.com/

Succes!

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...