zaterdag, september 30, 2023

Photo IconClic is een gratis programma waarmee u op een eenvoudige manier pictogrammen van foto's kan maken. We hoeven u niet te vertellen dat dit in bepaalde omstandigheden een leuke toevoeging kan zijn, toch?

Niet iedereen bezit de vaardigheden om mooie pictogrammen te maken in meer geavanceerde beeldbewerkingstools zoals bijvoorbeeld Photoshop of GIMP om er maar enkele bij naam te noemen. Natuurlijk zijn er een heleboel pictogrammen online beschikbaar die u kunt downloaden, maar als u pictogrammen wil maken van uw (zelf getrokken foto(s)) of afbeeldingen zal u snel merken dat een online zoektocht ook niet altijd het gewenste resultaat oplevert. Maar er bestaan gelukkig tooltjes die u gratis en eenvoudig kunnen helpen om van foto's of afbeeldingen pictogrammen te maken zoals Clic bijvoorbeeld.

Clic: Maak zelf aangepaste pictogrammen van foto'sof afbeeldingen

Clic: Instalaltie

Clic is wat me in het jargon noemt een portable programma. Nadat u de download hebt afgehandeld (zie link onderaan deze tip) opent u het uitvoerbare bestand (exe.). Tijdens 'de installatie'  maakt Clic een aantal mappen aan waarin de afbeeldingen worden opgeslagen.

Clic: Interface en gebruik

Clic heeft een compacte interface die lijkt op een eenvoudige afbeeldingseditor, en wat ons betreft is dat zeker een pluspunt. Het grote vak aan de linkerkant geeft de afbeelding weer die je hebt geselecteerd. Het paneel aan de rechterkant toont een voorbeeld van de werkelijke grootte van het pictogram. Het geeft ook de eigenschappen van de afbeelding weer, zoals de gebruikte kleuren, bits, grijswaarden, transparant, afmetingen, enz.

Clic1

 • Om een ​​afbeelding te laden die u naar een pictogram wilt converteren sleept u de afbeelding in het grote vak van Clic.
 • Gebruik optioneel "Paste to Fit" om het programma de grootte van de afbeelding automatisch voor u te laten aanpassen.
 • Maakt u zich geen zorgen als de vergrote weergave die aan de linkerkant wordt weergegeven, korrelig is, het voorbeeld aan de rechterkant is waar het om gaat, hoewel de werkelijke grootte een beetje kleiner zal zijn.

Clic2

 • In het menu Size kunt u de pictogramgrootte selecteren, 16 x 16, 24 x 24, 32 x 32, 48 x 48, 64 x 64, 72 x 72 en 96 x 96 (in pixels) zijn de mogelijke opties.

Clic3

Mocht dit alles nog niet volstaan, kan u via het menu Image in Clic opties vinden om een ​​spiegel- of flip-effect aan de foto toe te voegen. U kunt de afbeelding ook naar links of rechts draaien, of de kleuren omkeren, de transparantie of grijstinten wijzigen. Wees voorzichtig tijdens het bewerken van de afbeelding, want met de optie ongedaan maken / opnieuw uitvoeren in het programma kunt u slechts één stap vooruit / achteruit gaan.

Clic4

 • Bent u klaar met het aanpassen drukt u op de knop Save as in de linkerbovenhoek en geef uw nieuwe pictogram een ​​naam.
 • Het programma slaat afbeeldingen op in het .ICO-formaat.
 • Mocht het resultaat niet scherp genoeg zijn kan u nog altijd de zogenaamde Ultra Fine modus gebruiker. Klik op het handpictogram en sleept het over de afbeelding die u naar een pictogram wilt converteren. Houd intussen de spatiebalk ingedrukt.

Clic: Ons oordeel

Clic is een gemakkelijke manier om uniek ogende pictogrammen te maken, zelfs als ze niet echt HD-kwaliteit zijn. Natuurlijk ontbeert het programma geavanceerde opties, maar dat is net de reden waarom het zo gebruiksvriendelijk is. Je hebt geen teken- of technische vaardigheden nodig om Clic te gebruiken. Natuurlijk kan u hetzelfde bereiken met elke afbeeldingseditor als je over basisbewerkingsvaardigheden beschikt, maar met Clic kan het volgens ons iets eenvoudiger en sneller. Bovendien kan u in zeer korte tijd een groot aantal pictogrammen maken. Toch blijft het ook met Clic opletten dat de gebruikte afbeelding zich goed lenen tot het maken van pictogrammen. Mocht Clic u toch niet bevallen, kan u nog altijd alternatieven testen zoals SimplyIcon of de online service Bradicon.

Clic homepage

Succes!

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...