zondag, oktober 17, 2021

Windows10 IconWindows 11 Requirements Check Tool is een nieuw programma voor computersystemen met Windows 8.1 of Windows 10. Het vergelijkt de hardware van de computers met de vereisten van Microsoft voor het besturingssysteem Windows 11.

Windows 11 Requirements Check Tool biedt een snelle optie om te controleren of een pc compatibel is met Windows 11. Als dat alles is wat nodig is, is het net zo'n goed hulpmiddel als elk ander tooltje of app voor de job, omdat het laat zien of het apparaat compatibel is met Windows11 bovenaan het venster van zodra het wordt uitgevoerd. Bovendien is het wel beschikbaar, iets wat bij het tooltje van Microsoft zelf wel eens anders is.

Windows 11 Requirements Check Tool onderscheidt zich van gelijkaardige toepassingen zoals daar zijn Microsofts eigen PC Health Check tool en WhyNotWin11, omdat het informatie over incompatibiliteit onthult die de andere programma's niet verstrekken.

De meeste hulpprogramma's controleren het model en het merk van de processor om na te gaan of deze voorkomt op Microsofts compatibiliteitslijsten voor AMD-, Intel- en ARM-processoren. Windows 11 Requirements Check Tool doet dat niet. De tool controleert de werkelijke processorvereisten en geeft het resultaat aan de gebruiker.

Windows11 Checker2

Het programma controleert de volgende processoreigenschappen en instructies naast het aantal cores en de verwerkingssnelheid:

 • PAE (Physical Address Extension)
 • NX (No-eXecute)
 • SSE4.1 (Streaming SIMD Extensions 4.1)
 • CMPXCHG16B
 • LAHF (AH laden van Flags)
 • SAHF (AH opslaan in Flags)
 • PrefetchW
 • Virtualisatie-gebaseerde beveiliging (VBS)

Op dezelfde manier controleert het programma of het systeem een beveiligingsprocessor heeft en beveiligd opstarten ondersteunt. Voor Secure Boot wordt aangegeven of het apparaat dit ondersteunt en of het in- of uitgeschakeld is.

Voor TPM wordt gecontroleerd of er een TPM 2.0 beveiligingsprocessor aanwezig is.

Op het moment van schrijven voert de applicatie twee functiecontroles uit.

De eerste controleert of aangesloten beeldschermen High Dynamic Range (HDR) inhoud ondersteunen. AutoHDR is een nieuwe functie die Microsoft introduceert in Windows 11 om de grafische kwaliteit van games te verbeteren.

De tweede test of de opslagcontroller van de systeemschijf en het shadermodel van de grafische kaart voldoen aan de DirectStorage-vereisten. DirectStorage is een andere nieuwe functie gericht op gamers die verbeterde laadtijden van spellen belooft.

Een klik op een item opent een helppagina op de website van de ontwikkelaar met aanvullende informatie over de functie.

Windows 11 Requirements Check Tool kan Windows-gebruikers extra informatie geven over de compatibiliteit van hun systemen met Windows 11. Het kan bruikbare informatie bieden wanneer een functie wordt ondersteund maar niet is ingeschakeld.

Maar voor de meeste gebruikers zal het wellicht genoeg zijn om te weten of hun systeem compatibel is of niet, wij zijn tenslotte PCLeek toch?

Windows 11 Requirements Check Toolkan u downloaden via onderstaande link:

https://bytejams.com/

De download is een ingepakt (.zip) bestand. U kan het ook naar een extern media opslagapparaat downloaden (portable).

Succes!

 

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...