zaterdag, september 30, 2023

Folder Lock IconWilt u mappen beveiligen zodat andere gebruikers ze niet kunnen openen? Met Folder Defence kan dat.

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een externe harde schijf in huis waar data opstaat die andere leden van het gezin ook kunnen bereiken via een thuis-netwerk. Natuurlijk staan er ook mappen op die u liever niet met de andere mede gebruikers deelt. Dit kan u natuurlijk voorkomen door deze map niet te delen. En wat als u met meerdere gebruikers aan 1 pc zit ? Folder Defence natuurlijk. Mappen beveiligen was nog nooit zo eenvoudig. Werkt op Windows XP en Vista.

Folder Defence Free: Mappen Beveiligen

Folder Defence is zeer eenvoudig in gebruik. Na de installatie moet u een wachtwoord ingeven dat u wenst te gebruiken. Daarna zoekt u de map(pen) die u niet wenst te delen met anderen (beveiligen) en kiest u welke type beveiliging u op de map(pen) wenst toe te passen. U hebt enkele keuzes:

 • No protection - Geen bescherming
 • Hidden - Verborgen
 • Locked - Beveiligd
 • Hidden & Locked - Verborgen en beveiligd
 • Read only - Enkel lezen

Het programma is een amper 1,34 Mb grote download en neemt niet veel  van het systeem in beslag. Het werkt bovendien in "stealth modus", u merkt niet eens dat het programma er is en bovendien enkel toegankelijk voor diegene die het geïnstalleerd heeft.

Folder Defence Free

Folder Defence Free: Mappen Beveiligen - Algemeen oordeel:

U zal waarschijnlijk en terecht vermoeden dat er een beperking is op het aantal te beveiligen mappen omdat de software gratis is. Niet dus, geen enkele beperking, reclame of wat dan ook. Hou er wel rekening mee dat, als u de mappen onzichtbaar maakt ze voor u (degene die de installatie heeft uitgevoerd) wel zichtbaar blijven.

Contra: Niet in het Nederlands.

Download Folder Defence via onze OneDrive.

De ontwikkeling van Folder Defence is gestopt wat zoveel wil betekenen als dat er geen updates en ondersteuning meer beschikbaar is. Desalniettemin werkt het programma nog uitsteken op Windows computers met Windows XP en Windows Vista. Een goed alternatief voor recentere versies van Windows is: Folder Password Lock Free.

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...