woensdag, oktober 27, 2021

Folder Lock IconWilt u mappen beveiligen zodat andere gebruikers ze niet kunnen openen? Met Folder Defence kan dat.

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een externe harde schijf in huis waar data opstaat die andere leden van het gezin ook kunnen bereiken via een thuis-netwerk. Natuurlijk staan er ook mappen op die u liever niet met de andere mede gebruikers deelt. Dit kan u natuurlijk voorkomen door deze map niet te delen. En wat als u met meerdere gebruikers aan 1 pc zit ? Folder Defence natuurlijk. Mappen beveiligen was nog nooit zo eenvoudig. Werkt op Windows XP en Vista.

Folder Defence Free: Mappen Beveiligen

Folder Defence is zeer eenvoudig in gebruik. Na de installatie moet u een wachtwoord ingeven dat u wenst te gebruiken. Daarna zoekt u de map(pen) die u niet wenst te delen met anderen (beveiligen) en kiest u welke type beveiliging u op de map(pen) wenst toe te passen. U hebt enkele keuzes:

 • No protection - Geen bescherming
 • Hidden - Verborgen
 • Locked - Beveiligd
 • Hidden & Locked - Verborgen en beveiligd
 • Read only - Enkel lezen

Het programma is een amper 1,34 Mb grote download en neemt niet veel  van het systeem in beslag. Het werkt bovendien in "stealth modus", u merkt niet eens dat het programma er is en bovendien enkel toegankelijk voor diegene die het ge├»nstalleerd heeft.

Folder Defence Free

Folder Defence Free: Mappen Beveiligen - Algemeen oordeel:

U zal waarschijnlijk en terecht vermoeden dat er een beperking is op het aantal te beveiligen mappen omdat de software gratis is. Niet dus, geen enkele beperking, reclame of wat dan ook. Hou er wel rekening mee dat, als u de mappen onzichtbaar maakt ze voor u (degene die de installatie heeft uitgevoerd) wel zichtbaar blijven.

Contra: Niet in het Nederlands.

Download Folder Defence via onze OneDrive.

De ontwikkeling van Folder Defence is gestopt wat zoveel wil betekenen als dat er geen updates en ondersteuning meer beschikbaar is. Desalniettemin werkt het programma nog uitsteken op Windows computers met Windows XP en Windows Vista. Een goed alternatief voor recentere versies van Windows is: Folder Password Lock Free.

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...