woensdag, oktober 27, 2021

Firewall IconOp zoek naar een degelijke en gratis Firewall? Privatefirewall is een proactieve, meervoudige bescherming voor Windows computers waarvoor u niets hoeft te betalen.

Het web kan voor veel vrijheid zorgen, maar we weten allemaal dat om veilig online te bankieren, muziek, software of boeken te kopen, of zelfs gewoon surfen op het web, we een prijs betalen. Ter bestrijding van online bedreigingen, zijn firewall, anti-virus en anti-spyware software onmisbare investeringen geworden voor elke huis- of zakelijke computer. Deze programma's controleren en beheren de toegang tot uw pc, en scannen en verwijderen schadelijke soft- en spyware van uw systeem .
Door de snel groeiende diversiteit en complexiteit van kwaadaardige software en hacking tools, zijn de traditionele software-oplossingen niet altijd voorzien van een pro-actieve verdediging. Nu, Privacyware voldoet aan deze behoefte met Privatefirewall. Een proactieve, meervoudige bescherming voor Windows desktops en servers. Dit krijgt u allemaal gratis en voor niets, bij veel concurrenten, krijgt u dit enkel tegen betaling.

Privatefirewall: Een degelijke en gratis firewall voor uw pc.

Privatefirewall: De installatie.

 • De installatie van privatefirewall verloopt vlot en gelijkaardig aan dat van andere software. U krijgt de gebruikelijke installatieopties (installatiefolder etc.) en hoeft verder niks te doen dan enkele malen op Next klikken.

Privatefirewall Installatie 1

Privatefirewall Installatie 2

 • Nadat u op Finish klikt, wordt u gevraagd de computer te herstarten. Maak u niet ongerust, dat is normaal.

Privatefirewall Installatie 3

Voor we het vergeten. Tijdens de installatie werden we nergens ' lastig gevallen' met de vraag of we extra software, toolbars of andere ondingen wilden installeren. Yipie!

Privatefirewall: Een degelijke en gratis firewall voor uw pc (Gebruik)

 • Nadat u de computer opnieuw hebt opgestart, verschijnt het icoontje van Privatefirewall in het systeemvak en opent meteen ook het hoofdvenster waarmee u aan de slag kan.

Privatefirewall Gebruik 1

 • Bij Settings vinken we meteen de optie voor een leerperiode (Enable training) van de firewall aa. Wij kiezen voor zeven dagen. Door dit te doen, verschijnen er in het begin wel wat waarschuwingen, maar het voordeel is dat u wel de volledige controle krijgt over het wat en hoe de firewall mag toestaan.

Privatefirewall Training

Bij Applications (linkerkolom) laten we Privatefirewall meteen weten welke app en toepassingen we toestaan (en kennen). Op die manier helpt u bij het 'leerproces' dat u ingesteld hebt in de vorige stap.

 • Klik met rechts op een app/toepassingen waarvan u zeker weet dat toegang tot het internet is toegestaan > n het pop-up menu selecteert u "Set all rules to allow".

Privatefirewall Toestemmingen

Privatefirewall: Algemeen oordeel:

Op de grote downloadsites hebben we even moeten zoeken naar deze software. Het staat niet eens in de top tien. Dit komt vooral door de reclame campagnes van de " meer bekende" beveiligingssoftware. Zoals steeds is onbekend, onbemind. Nochtans krijgt het programma van de gebruikers  een zeer goede waarderingspunten. Geen gemiddelde, maar een steevaste 4 op 5. De meeste van de downloaders vragen zich dan ook terecht af waarom dit programma niet in de top 10 staat.

Toegegeven, de interface mocht wel eens opgefrist worden en een Nederlandse vertaling zou ook welkom zijn. Maar firewalls zijn nu eenmaal complexe 'dingen' waar zelfs gevorderde gebruikers een hele kluif aan hebben om ze naar hun hand te zetten. Het is dus nog maar de vraag of een vertaling een leek zal helpen. Privatefirewall is zonder meer een degelijke en gratis firewall zoals u er weinig zal vinden.

Compatibel met: Windows 10, 8, 8.1, 7, Vista and XP.

Download & Homepagina: Privatefirewall

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...