woensdag, oktober 27, 2021

Security Essentials IconMicrosoft Security Essentials (Windows Defender) is een beveiligingspakket dat Microsoft ter beschikking stelt voor Windows gebruikers.

Een goed beveiligde computer is en blijft nog altijd een must. Bij Microsoft is men zich bewust van het feit dat een waterdicht besturingssysteem bouwen geen sinecure is. Kan ook moeilijk anders als je de lijst met (veiligheids) updates bekijkt die met de regelmatigheid van de klok op de gebruikers losgelaten worden. Om nog meer hulp aan te bieden stellen ze dan ook hun programma Microsoft Security Essentials gratis ter beschikking.

Microsoft Security Essentials (Windows Defender)

Microsoft Security Essentials is niet meer of minder dan een virusscanner die eveneens ook spy- en walware verwijdert. Dat u daarbij ook nog kan genieten van een realtime bescherming maakt het geheel nog interessanter. U kunt het programma downloaden op http://www.microsoft.com/Security_Essentials/

Na de installatie, die vlot verloopt, zal Microsoft Security Essentials meteen de nieuwste updates binnen halen en een (snelle) scan uitvoeren. Van zodra deze taken afgerond zijn verschijnt het dialoogvenster met de status van het programma. Hierin kan u, desgewenst, de scanopties aanpassen of de planning van de scans wijzigen.

Windows Defender

Verder is Microsoft Security Essentials erg gebruiksvriendelijk. Door te klikken op de tabbladen bovenaan kan u de geschiedenis bekijken, manueel updates binnen halen of meer geavanceerde instellingen aanpassen.

Algemeen oordeel: Microsoft Security Essentials is een bijzonder gebruiksvriendelijk beschermingspakket dat bovendien gratis te downloaden is voor gebruikers van een legitieme Windows. Volgens testen, behaalt het programma een goed rapport voor het detecteren en verwijderen van virussen en malware. Als we dan bedenken dat we Microsoft Security Essentials in onze eigen taal kunnen gebruiken en een realtime bescherming voorziet, lijkt Microsoft Security Essentials ons een ideaal alternatief voor computergebruikers die op zoek zijn naar een gratis en ‘easy to use’ beschermingspakket.

Microsoft Security Essentials is geïntegreerd in Windows 8.1 en werd herdoopt tot Windows Defender. Bij gevolg kan u Windows Security Essentials enkel downloaden indien u een oudere versies van Windows (Vista en Windows 7) gebruikt.

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...