woensdag, oktober 27, 2021

Klembord IconBent u op zoek naar een eenvoudige manier om het klembord van Windows te openen? Zoek niet langer! Free Clipboard Viewer is wat u nodig hebt.

Windows bewaart alles wat u knipt of kopieert tijdelijk naar het klembord. Voor hen die nog met Windows XP gewerkt hebben, weten dat u het klembord door het uitvoeren van de opdracht clipbrd.exe. Sinds Windows Vista is deze functie niet langer beschikbaar. Het klembord is er nog wel, maar u kan het niet meer openen, althans niet zonder Free Clipboard Viewer te installeren. Nu weet u meteen wat de bedoeling is van deze download.

Installatie: Free Clipboard Viewer:

U hoeft niets te installeren. De download is een .exe (uitvoerbaar) bestand dat u bij voorkeur opslaat naar het Bureaublad, aangezien het programma achteraf niet te bereiken is via het menu Start of metro-startscherm.

Gebruik Free Clipboard Viewer:

Dubbelklik op het FreeClipViewer.exe bestand om het programma te openen. Meteen ziet u wat u het laatst geknipt of gekopieerd hebt. In de linker kolom kan u het gekopieerde stukje in diverse formaten bekijken. Net zoals bij het klembord van Windows XP, hebt u met Free Clipboard Viewer ook de mogelijkheid tot het bewerken en opslaan van het klembord.

Clipboardviewer3.0 1

Algemeen oordeel:

Microsoft heeft het openen van het klembord onmogelijk gemaakt sinds de komst van Vista om veiligheidsredenen. Een begrijpelijke keuze als u bedenkt dat zowat alles wat u knipt of kopieert (tijdelijk) opgeslagen wordt. Mist u echter deze functionaliteit, installeert u Free Clipboard Viewer. Dat Free Clipboard Viewer niet in onze taal te gebruiken is kunnen we nauwelijks een minpunt noemen, mede door de eenvoud van het programma.

Compatibel met: Windows XP - Vista - 7 - 8 - 8.1 - 10

Homepagina:  http://www.freeclipboardviewer.com/

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...