zondag, oktober 01, 2023

Eject IconMet Eject CD was het openen van een CD/DVD station nog nooit zo simpel. De opties van Eject CD, maken het tooltje zowaar nog nuttiger.

Eigenlijk zijn we verwonderd dat ze bij Microsoft dit soort functionaliteit nog altijd niet standaard in Windows verwerkt hebben. OK, u kan wel een cd uitwerpen vanuit Windows Verkenner, maar daarmee is dan ook meteen alles gezegd. Eject CD daarentegen detecteert automatisch de optische drives, daarna is het enkel een kwestie om de opties in te stellen. Vooral voor hen die vaak werken met een laptop, is Eject CD nuttig gereedschap. Het zoeken naar dat kleine pietlullige knopje om de drive te openen, behoort definitief tot het verleden. Ha!

Eject CD: Het openen van de CD/DVD drive was nog nooit zo simpel:

Het installeren van Eject CD verloopt gelijkaardig aan andere programma's. Geen addertjes onder het spreekwoordelijke gras en de gebruikelijke installatie-opties zijn voorzien. Enkel bij de taalselectie bent u best even aandachtig. U hebt de keuze uit Roemeens (standaard) en Engels. Het Nederlands is niet beschikbaar en daarbij hebben we ook het enige minpunt van Eject CD te pakken.

Eject Cd 1

Eject CD: Het openen van de CD/DVD drive was nog nooit zo simpel. Het ggebruik.

Nadat de installatie voltooid is start Eject CD meteen op (tenzij anders aangegeven tijdens de installatie).

 • Er wordt meteen gevraagd om de echte optische drive aan te vinken. In principe doet Eject CD dat al voor u, maar controleer voor de zekerheid of de schijfletter klopt en aangevinkt is.

Eject Cd 2

 • Nadat u bevestigt met OK, kan u de sneltoetsen instellen voor elke drive, en eventueel de bijhorende actie selecteren (Switch, Insert, Eject).

Eject Cd 3

Bent u geen liefhebber van sneltoetsen, kan u Eject CD ook gebruiken via het systeemvak.

 • Klik met rechts op het Eject CD icoontje > Switch, en de geselecteerde drive opent.

Eject Cd 4>

 • We hadden het eerder al over de opties van Eject CD. Veel woorden gaan we hier niet aan vuil maken. Een blik op onderstaande schermafdruk volstaat ruimschoots om te begrijpen wat we bedoelen.

Eject Cd 5

Eject CD: Algemeen oordeel:

Eject CD is een bijzonder handig programma, zelf als u niet vaak de optische drives gebruikt. We hebben al te vaak laptopgebruikers zien 'sukkelen' om het knopje te vinden voor het openen van het  CD/DVD-station. Iets wat met Eject CD tot het verleden behoort. Zelfs bij Desktops zijn de voordelen niet te versmaden (meerdere optische drives). Gratis, handig, maar helaas niet in het Nederlands te gebruiken. Maar laat u dat niet weerhouden om Eject CD te installeren. U zal snel genoeg de voordelen ontdekken.

Compatibel met: Windows XP - Vista - Windows 7 - Windows 8 - Windows 10

Getest op: Windows 10 (64-bit)

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...