woensdag, oktober 27, 2021

Media Player ClassicMedia Player Classic is een lichtgewicht mediaspeler die als twee druppels lijkt op de oude speler die u nog kent uit Windows XP.

Moderne mediaspelers zijn log, uitgebreid, en gebruiken vaak (te)veel systeemkracht. Toegegeven, ze hebben vaak veel en leuke opties die de echte ‘mediageeks’ zeker kunnen bekoren, maar het voor het gros van de computergebruikers volstaat een lichte, eenvoudig te bedienen, en simpele mediaspeler zoals Media Player Classic.

Media Player Classic: Installatie

Op het setup.exe bestandje klikken om te beginnen met de installatie. Voor de rest niks bijzonders te melden. Bij de start van de installatie kan u meteen Nederlands kiezen als taal.

Media Player Classic: Gebruiken

Media Player Classic kent u wellicht nog kent uit oeroude Windows besturingssystemen zoals Win 98 en zelfs Windows XP (goed verborgen). De Media Player Classic-interface roept meteen de termen, retro, oldscool en basic op. Deze eenvoudige mediaspeler kan op zijn eentje de 3 of 4 andere geïnstalleerde mediaspelers vervangen.

Media Player Classic speelt zonder morren de meest courante audio- en videoformaten af. Dvd’s en Cd’s zijn evenmin een probleem. Bij minder voor de hand liggende formaten moet u wel zelf even de benodigde codecs installeren. Pakketjes met codecs zijn eenvoudig te vinden en te downloaden, dus onoverkomelijk is het niet. Verwonderlijk is dat u met dit kleine programmaatje zelfs afspeellijsten kan maken en geluidsfilters kan instellen. Voor de liefhebbers van sneltoetsen is er zelfs nog meer goed nieuws. Deze zijn namelijk eenvoudig in te stellen.

Mediaplayerclassic

Algemeen oordeel:

De kleine afmetingen, laag geheugen ‘gebruik’, en tal van simpele, maar nodige functies maakt van Media Player Classic een aanrader. Het enige nadeel aan dit gratis programma is, dat u zelf wel even de nodige codecs moet installeren. Voor de computergebruikers die enkel maar eens een DVD bekijken en mp3’s en cd’s afspelen is dit eigenlijk een absolute aanrader. Voor iedereen trouwens, want u merkt nog niet eens dat Media Player Classic op de computer geïnstalleerd is, waarom zou u het dan niet downloaden?

Compatibel met: Alle Windows versies

Download Media Player Classic

Homepagina

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...