zondag, oktober 17, 2021

Printscreen IconGadwin Printscreen is een leuk programma om schermafdrukken te maken.

Het komt wel eens voor dat u steeds weer in een bepaald programma een foutmelding krijgt. En net als u een specialist ter hulp hebt geroepen wil dat vervloekt scherm toch niet te voorschijn komen zeker! Of, u wilt u via mail iemand iets uitleggen, en hebt u al 100 keer uwe uitleg moeten doen omdat 'de andere kant' het maar niet wil/kan snappen? Maar, misschien wilt u gewoon zoals wij, een korte introductie van een programma of les maken met toegevoegde waarde? Weet dan dat een afbeelding vaak meer zegt dan woorden. Het is immers altijd handig als u een afbeelding van uw scherm (of een selectie ervan) kan maken.

Gadwin Printscreen 4.6

Na de installatie moet u het programma nog even naar uw hand zetten. Aangezien het programma Nederlandstalig is hoeft verdere uitleg niet, de beelden spreken voor zich.

Gadwin Voorkeuren Instellen

Gadwin Gebied Instellen

Gadwin Map En Bestandsnaam Toewijzen

U kunt uw schermafdrukken opslaan in 5 verschillende bestandstypes: *.bmp, *.jpg, *.gif, *.png en *.tif.

Gadwin Afbeeldings Opties Instellen

Algemeen oordeel:

We gebruiken dit programma al sinds het begin van PCLeek en doen dat nog steeds voor al onze artikelen waarin we screenshots gebruiken. Voorlopig hebben tot heden nog niet de behoefte gehad om een ander alternatief te zoeken. Dat zegt dus al heel wat. Om uw schermafdrukken met Gadwin zelf te kunnen bewerken moet u helaas overschakelen naar de Pro versie. Wij zijn het echter gewoon om info en tekst met een ander fotobewerkingsprogramma in te voegen en hebben dus geen nood aan de betalende versie.

Contra:

Die hebben we tot op heden nog niet gevonden (+- 3 jaar)

Compatibel met: XP-Vista-Windows7

Download

Homepage: http://www.gadwin.com/printscreen/

NOTA: Om schermafbeeldingen van Gadwin te kunnen maken hebben we even een ander programma moeten downloaden dat hetzelfde doet. Dit programma zullen we later nog plaatsen als download. (tja, nu we het toch op onze pc hebben staan).

 

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...