woensdag, oktober 27, 2021

Revo UninstallerBent u op zoek naar een programma om software grondig te verwijderen? Revo Uninstaller is alvast een degelijke optie.

Software verwijderen kan u ook met Windows zelf, maar dan blijven er gegarandeerd restanten in het register en op andere plaatsen zoals Windows Verkenner bijvoorbeeld. Niet zo bij Revo Uninstaller. Dit programma activeert de uninstaller van de ongewenste software zelf en scant daarna naar achtergebleven bestanden. Daarna laat Revo Uninstaller een lijst van zien van de 'achterblijvers'  en biedt u de mogelijkheid om ook deze te verwijderen. Weg, is dan ook echt weg.

Revo Uninstaller: Software en apps grondig verwijderen

Revo Uninstaller: Installatie

De gebruikelijk opties en niks bijzonders te melden al kunnen we natuurlijk niet garanderen dat dat nog zo is op het moment dat u besluit Revo Uninstaller te downloaden.

Revo Uninstaller: Het gebruik (beknopt)

Naargelang de hoeveelheid van geïnstalleerde programma's zal Revo Uninstaller enige tijd nodig hebben om te scannen naar de geïnstalleerde software (zeker bij de eerste start).  Om een programma of app te verwijderen, hoeft u enkel het icoon van de software te selecteren en daarna op de knop De-installeren in het menu klikken.

Revo 1

Tijdens het verwijderen van een programma maakt Revo Uninstaller een registerback-up aan en een herstelpunt. Mooi dat Revo dat automatisch voor u doet. Nadat de software is verwijdert, krijgt u de mogelijkheid om het Revo te laten zoeken naar achtergebleven bestanden en registermeldingen. U kan dit op 3 manieren doen.

 • Veilig (u neemt geen risico's, maar de kans bestaat dat er nog restjes achterblijven)
 • Middelmatig
 • Grondig (U mag er donder op zeggen dat er geen restanten meer achterblijven, maar de kans bestaat dat er ook essentiële bestanden opgeruimd worden, maar daar hebt u dus de back-ups voor)

Nadat u een keuze gemaakt hebt, klikt u op: Doorzoeken.

Revo 2

Na de scan krijgt u een overzicht van de achtergebleven registerwaarden. U kan ze allemaal selecteren (de gelijknamige knop) of elk afzonderlijk aanvinken. De vetgedrukte registerwaarden kan u in principe veilig verwijderen. Die in het rood weergegeven worden, laat u best ongemoeid.

Revo 3

Na het verwijderen van de registerwaarden wordt er gescand naar achtergebleven bestanden die u op dezelfde manier kan verwijderen (aanvinken en verwijderen klikken).

Bovenstaand kreeg u een beknopte uitleg over de werking van Revo Uninstaller en hoe u software grondig kan verwijderen. Het spreekt dat Revo uninstaller nog wel enkele andere leuke 'features' aan boord heeft.

Neemt u bijvoorbeeld maar eens een kijkje onder het menu, Hulpprogramma's.

Revo 4

Hier kan u onder andere het automatisch mee opstarten van programma (AutoStart-beheer) regelen, uw standaardbrowsers opschonen (cache) en meer van dat fraais. Klikt u maar rustig in het rond en ontdek zelf maar wat revo Uninstaller voor u kan betekenen.

Algemeen oordeel:

Revo Uninstaller staat al heel lang op onze computer en heeft intussen al aardig concurrentie gekregen van diverse beveiligingssuites met een module toegevoegd, die hetzelfde beloven te doen. Revo Uninstaller heeft ons in het verleden vaak op een positieve manier verrast, maar zoals eerder aangehaald, De concurrentie zit niet stil en gelukkig voor ons, doen ze dat bij Revo ook niet.

Contra: Geen tot op heden.

Download: Dit keer heeft men ons het gemakkelijk gemaakt. Zowel de Homepage als de Downloadpagina zijn dezelfde. Zie, zelfs dat is simpel.

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...