zondag, oktober 01, 2023

Regedit IconEusing Free Registry Cleaner is een programma dat beloofd het register te repareren. Repareren interpreteert u in dit geval het best als opschonen, want, zo redeneert men, een vervuild register zorgt voor een slecht werkende computer, als het register wordt opgeschoond, is het als het ware gerepareerd.

Zoals u weet circuleren en op het Internet wel honderden programma’s voor het opschonen van het register en het optimaliseren van de computer maar niet elk programma werkt even goed en/of springt niet altijd even omzichtig om met registerbestanden. Gelukkig bestaan er ook goede programma’s die wel doen wat ze beloven. En ja hoor! We hebben er eentje gevonden!

Eusing Free Registry Cleaner: De installatie:

Eusing Free Registry Cleaner installeert zoals elk programma en er valt niks noemenswaardig te vermelden. De gebruikelijke installatieopties worden aangeboden en we vonden nergens opties om toolbars te installeren. Onmiddellijk na de installatie wordt er naar jouw e-mailadres gevraagd. Dit is NIET verplicht! U kunt dit gewoon overslaan met een klik op SKIP of DOORGAAN. Goed begonnen is half gewonnen.

Eusing 1

Eusing Free Registry Cleaner: Het register opschonen:

 • Eusing Free Registry Cleaner is eenvoudig in gebruik. Van zodra het programma opstart, kan u aan de slag. Mogelijk moet u wel eerst nog je voorkeurstaal instellen. Dit kan door op het tabblad Language (Taal) te klikken.

Eusing Taal

 • Nadat u het programma omgezet hebt naar het Nederlands (Dutch) begint u alvast met een klik op: Register controleren.

Eusing 2

 • Eusing Free Registry Cleaner slaat meteen aan het scannen en enkele seconden later worden de resultaten getoond.

Eusing 3

 • Na het controleren van de resultaten volstaat een klik op Register repareren om over te gaan tot actie.
 • Na de ‘reparatie’ verteld Eusing Free Registry Cleaner nog waarom het kan gebeuren dat er bij een volgende scan opnieuw problemen gevonden kunnen worden. Mooi, zo hoeven wij dat al niet meer uit te leggen.

Eusing 4

 • Eusing Free Registry Cleaner beschikt over enkele handige opties die we de PCLeken zeker niet willen onthouden. Zo kan u het register herstellen door op de gelijknamige knop te klikken.
 • Register herstellen is eigenlijk niet meer dan het terug plaatsen van een eerder gemaakte back-up door het programma. Altijd handig voor als er onverhoopt toch wat moest mislopen.
 • Een andere aan te bevelen optie vindt u terug onder Bewerken > Opties.
 • In het dialoogvenster dat volgt, kan u namelijk de optie, Systeem herstelpunt maken voor het repareren aanvinken.

Eusing 5

Algemeen oordeel:

Eusing Free Registry Cleaner is één van de weinige programma’s dat echt doet wat het beloofd.  Eusing Free Registry Cleaner is in het Nederlands te gebruiken en is echt gratis. Mooi zijn de zijn de ingebouwde veiligheidsfuncties, zoals een automatische back-up van het register en de mogelijkheid om een systeemherstelpunt aan te maken voor elke actie. In tegenstelling tot andere downloads is Eusing Free Registry Cleaner enkel geschikt voor het opschonen (repareren) van het register, of zoals het gezegde luidt "Doe één ding, maar doe het goed!" Helaas ziet de toekomst voor dit soort programma's er niet goed uit. Ten eerste omdat er steeds meer mobiel 'gewerkt' wordt, en ten tweede omdat heden zowat elke opschoonprogramma (en zelfs beveiligingspakketten), een registercleaner geïntegreerd heeft.

Compatibel met: Windows XP - Vista - Windows7 - Windows8 - Windows 10

Homepagina en download: http://www.eusing.com/free_registry_cleaner/registry_cleaner.htm

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...