woensdag, oktober 27, 2021

Defrag IconDat door regelmatig te defragmenteren uw computer vlotjes blijft draaien, zou u intussen al moeten weten.  Maar waarom zou u dat doen met Defraggler?

Defraggler: Defragmenteren, analyseren en controleren van de harde schijven of partities:

Wat kan Defraggler beter dan de concurrentie of het defragmentatie van Windows zelf? Eenvoudig. Defraggler defragmenteert razendsnel, bovendien kan u bestandsformaten uitsluiten en  filteren. U hoeft dus niet de de hele harde schijf te doen, wat u tijdswinst oplevert.

Installatie Defraggler:

Bij het begin van de installatie van Defraggler kan u al meteen je voorkeurstaal selecteren.

Defraggler 1

Na een klik op Next/Volgende wordt u gevraagd of u CCleaner (van dezelfde ontwikkelaar) wil installeren. Indien u dat niet wenst, plaatst u een bolletje bij: No Thanks/Nee bedankt.

Defraggler 2

Verder krijgt u de gebruikelijke installatieopties voorgesteld. Geen toolbars of andere rotzooi dus.

Defraggler: Defragmenteren, analyseren en controleren van de harde schijven of partities

 • Van zodra Defaggler opstart, krijt u meteen een overzichtelijk dialoogvenster te zien waarin u een partitie kan selecteren. Verder ziet u ook in welke 'gezondheid' u  schijf verkeerd (geel gemarkeerd). Dat u de gebruikte:beschikbare schijfruimte in een mooi diagram ziet verschijnen, is mooi meegenomen.
 • Vooraleer u besluit een partitie of harde schijf te defragmenteren, kan u ze eerst ook laten analyseren door op de gelijknamige knop te klikken.

Defraggler 3

 • Op het eerste zicht lijkt Defraggler dus een defragmentatieprogramma zoals er 13 in een dozijn bestaan, maar dat idee verandert snel als u een beetje door de menu's navigeert.
  • Zo kan u bijvoorbeeld aangeven of er gedefragmenteerd moet worden bij elke opstart, of niet.
  • Zoals u weet kan een computer vertragen tijdens het defragmenteren. Om dat probleem op te lossen voorziet Defraggler een optie om de prioriteit in te stellen. Zo kan u er voor opteren om het defragmenteren op de achtergrond te laten plaatsvinden waardoor het verlies aan systeemkracht beperkt blijft.
  • Zeker ook eens de moeite om te bekijken zijn de opties. Hier kan u onder andere aangeven om bepaalde bestandsformaten ongemoeid te laten en eventueel grote bestanden laten overslaan of uitsluiten

Defraggler 4

Defraggler 5.

Verder willen we u niet onthouden dat Defraggler over zoekfunctie beschikt zodat u eventueel grote bestanden/mappen, afzonderlijk kan laten defragmenteren.

Algemeen oordeel:

U leest her en der wel dat al die defragmentatiesoftware een beetje overbodig is omdat Windows zelf eveneens dit gereedschap aan boord heeft. Voor een deel klopt dat ook, maar het grote voordeel van Defraggler is dat u over bijzonder veel opties beschikt, het programma merkbaar sneller defragmenteert, zelfs zonder het uitsluiten van bestandsformaten en grote mappen/bestanden. Defraggler is gratis en in het Nederlands te gebruiken, dus echte argumenten om het niet te proberen hebt u niet.

Contra: Geen optie om het register te defragmenteren. De rest zullen we wel van u horen.

Compatibel met: Windows XP - Vista - Windows7 - Windows8 & 10 (Niet RT versies)

Homepage: http://www.piriform.com/

Downloadpagina Defraggler: https://www.piriform.com/defraggler/download

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...