woensdag, oktober 27, 2021

Windows Media PlayerBent u tevreden over Windows Media Player maar mist u wat extraatjes, kan u misschien de Windows Media Player Plus plug-in installeren.

Op PCLeek bieden we enkele goede Media players aan in onze downloadsectie, maar misschien bent u best tevreden over de standaard Windows Media Player en wilt u helemaal niet overschakelen naar software van derden. Wel, we zullen u niet tegenspreken, en zeker nu niet meer, want als u de Windows Media Player Plus plug in installeert voegt u in een oogwenk extra functionaliteit toe aan Microsofts standaard speler.

Windows Media Player plus info:

Windows Media Player Plus is een uitbreiding op de Media Player van Windows en voegt de volgende functionaliteiten toe:

 • Tag Editor Plus: een alternatief voor Windows Media Player's Geavanceerde Tag Editor. Tag Editor Plus werkt op ook in Windows Media Player 12, waar de oorspronkelijke Geavanceerde Tag Editor is verwijderd.
 • Een echte 'Vind als ik typ’ in de bibliotheek: U kunt gewoon beginnen met typen om te zoeken, zonder te klikken.
 • Toegang tot de standaard Verkenner met de rechtermuisknop (contextmenu) van een mediabestand. Rechtstreeks vanuit Windows Media Player.
 • Herstel laatste actieve afspeellijst, media-item en afspelen positie bij het opstarten van Windows Media Player.
 • Toont ‘momenteel afspelen’ van media in de titel van Windows Media Player's .
 • Deactiveer ‘de groepen’ in het Bibliotheek veld.
 • Uitgebreide en configureerbare vervanging van de Windows Live Messenger Music plug-in (het bekende ‘luistert naar’ in Windows Live Messenger)
 • Toegang tot de eigenschappen / instellingen van een Windows Media Player plug-in vanuit het hoofdmenu (Tools - Plug-in eigenschappen), zonder dat u naar de Opties navigeert.
 • Na een crash van Windows Media Player, de plug-ins snel weer activeren.

Niet onaardig als u het ons vraagt.

Installatie:

Windows Media Player Plus installeren doet u zoals elk ander programma. Open de download en klik een paar keer op Next en OK en u bent klaar. We kwamen niks bijzonders tegen waarop we u attent willen maken (geen toolbars, verborgen reclame, etc).

Configuratie:

Nadat de installatie verschijnt Media Player Plus meteen op het scherm en kunt u beginnen met het eventueel aanpassen van de instellingen. Mocht u wat te snel geweest zijn en wilt u achteraf de instellingen aanpassen is Windows Media Player Plus bereikbaar via Extra > Plug-in properties > Windows Media Player Plus!

Wmp Plus1

 • Het ‘Configuratiescherm’ van Windows Media Player Plus opent en u kan beginnen met het aanpassen van de instellingen. Wij behielden de standaardinstellingen maar we kunnen ons voorstellen dat u niet zo een makkelijk persoon bent.

Let wel! Windows Media Player Plus is Engelstalig en bijgevolg iets lastiger om het te configureren.

Onderstaand enkele schermafdrukken, zodat u tenminste een idee hebt waarover we spreken.

 • We beginnen met tabblad Library (Bibliotheek) waar u alvast kan beginnen met het aanpassen van de instellingen voor het gelijknamige item. Hier lijkt ons de functie 'Find as you type' oftewel 'zoeken terwijl u typt' bijzonder handig om te activeren.

Wmp Plus2

 • Ook de User Interface kan u met Windows Media Player Plus! (lichtjes) wijzigen. Het sprekt dat u hiervoor het tabblad User Interface selecteert. Hier kan u onder andere de titel en naam laten weergeven in de titelbalk van Windows Media Player. Ook de volgorde is aanpasbaar, maar dat moet u dan wel doen volgens het ATF formaat.

Wmp Plus3

 • De menu's die verschijnen als u met rechts 'ergens' op klikt, kan u met Windows Media Player Plus! aanpassen. Het tabblad Context Menus is waar u moet zijn om dat te doen.

Wmp Plus4

 • Windows Media Player voorziet zelf al een aantal sneltoetsen, maar als u WMP Plus! installeert kan u er zelf toevoegen/aanpassen. Al deze instellingen vindt u onder (of langs) het tabblad Hotkeys.

Wmp Plus5

 • Het tabblad Restore Media at Startup mag dan niet tot de verbeelding spreken, maar het lost wel een irritant probleem van de standaard Windows Media Player op. Even een voorbeeld. U bent aan het luisteren naar een afspeellijst en u wordt weggeroepen van de computer. U sluit WMP (al dan niet per ongeluk) af en bij de volgende start, begint de lijst vooraan, terwijl u eigenlijk gewoon verder wou luisteren. Om dit euvel op te lossen kan u vinkjes plaatsen bij alle 4 opties onder: Select the item you want to be restored at Windows Media player startup.

Wmp Plus6

Ook leuk is het tabblad Party Shuffle. Hier kan u een virtuele dj aan het werk zetten. Niet dat WMP Plus! de nummers naadloos na elkaar zal afspelen, maar u kan wel kiezen uit welke map de muziek (willekeurig) gehaald moet worden. Bovendien kan u het aantal recent afgespeelde nummers, en het aantal komende nummers, aanpassen.

Wmp Plus7

Algemeen oordeel:

Computergebruikers die trouw blijven aan Windows Media Player zullen zeker tevreden zijn met de extraatjes dat WMP Plus toevoegt, bovendien lost deze plug-in enkele 'tekortkomingen' van de standaard Media Player op. Helaas is enige kennis van het Engels een vereiste.

Downloaden (u verlaat de website)

Homepagina: http://bmproductions.fixnum.org/

Recente Reacties

 • Leen zei Meer
  Top. Heel duidelijk uitgelegd. Het is niet ingewikkeld maar als gewone Windows gebruiker kom je hier...
 • Evan zei Meer
  ik heb geleerd om van een groep jpg's een strip te maken. Dat doe je door de groep op volgorde...
 • Nathalie zei Meer
  Zoo jammer dat dit niet kan in google docs...
 • Yus zei Meer
  Ik heb een logitech driver die ik niet kan deleten want dan doen mijn geluid en microfoon het niet...