zondag, oktober 01, 2023

Decrapifier LogoOok nieuwe computers worden vaak vervuild met software (demo's) en reclame (toolbars en snelkoppelingen) waar u niet om gevraagd hebt. De oplossing? Pc-Decrapifier.

Als u ooit een nieuwe computer kocht, zal u ongetwijfeld gemerkt hebben dat er vaak een hoop crapware voorgeïnstalleerd werd. Denk maar aan antivirussoftware, toolbars en andere demo’s dat u tegen wil en dank door de strot geramd worden. Pc-Decrapifier is de oplossing bij uitstek voor het opruimen van een nieuwe computer.

Pc-Decrapifier: Introductie:

Nieuwe computers (vooral merkcomputers) worden vaak geleverd met tal van voorgeïnstalleerde demo's en reclame. De verzamelnaam voor dit soort software noemt men in het jargon "crapware". Nu u dit weet wordt ook meteen de naam van Pc-Decrapifier duidelijk. Pc-Decrapifier is dus bedoeld om nieuwe computers te vrijwaren van crapware. Uiteraard houdt niets u tegen om het ook op een oudere computer te proberen.

Pc-Decrapifier: Opruimen nieuwe computer - Installatie en gebruik

 • De installatie van Pc-Decrapifier staat meteen ook gelijk aan het opruimen van de nieuwe computer. Van zodra u de download opent (zie onderaan dit artikel) opent het programma. U kan meteen aan de slag door op de knop Analyze te klikken.

Decrapifier 1

 • Na het analyseren, zal u zien dat het dialoogvenster voorzien is van 3 tabbladen. Onder het tabblad Recommended, verschijnt een lijst van gevonden crapware. Selecteer de ongewenste (wellicht meegeleverde) software en klik op: Remove selected.
Decrapifier 2
 • Onder het tweede tabblad (Questionable) verschijnt dan weer een lijst van software waarvan Pc-Decrapifier niet zeker weet of het crapware is. Dus voorzichtig controleren en eventueel verwijderen.
Decrapifier 3
 • Onder het tabblad Everything Else, vindt u dan weer rotzooi of opstartprogramma's die verwijdert/uitgeschakeld kunnen worden. Een duidelijke waarschuwing verschijnt eveneens in het rood. Pc-decrapifier heeft niet voldoende informatie, wees voorzichtig met wat u uitschakelt of wegkiepert.
 • De werkwijze is voor elk tabblad identiek. Aanvinken wat u niet langer wenst, en op Remove selected klikken.
Decrapifier 4
 • Om veiligheidsredenen maakt Pc-Decrapifier ook een herstelpunt aan als u besluit software te de-ïnstalleren. Maar als u goed oplet, kan u dit vinkje weghalen (niet aanbevolen, dat spreekt).

 Pc-Decrapifier: Opruimen ven een nieuwe computer - Algemeen oordeel:

Pc-Decrapifier vult perfect 'het gaatje' in de markt waarbij nieuwe computers ontdaan worden van programma's, demo's en trial versies waar u niet om gevraagd hebt. Niet Nederlandstalig maar voor de rest doet het programma waarvoor het geschreven is.

Compatibel met: Windows XP - Vista - Windows 7 - Windows 8 - 8.1 - Windows 10

Downloadpagina: https://www.pcdecrapifier.com/download

Homepagina

 

Recente Reacties

 • Peter B. zei Meer
  Jammer maar begrijpelijk, dikke merci voor alles Love

 • Blauwmutske zei Meer
  20 jaar geleden. dat waren nog eens spannende tijden!!! Super dat jullie zolang een helpende hand...
 • Theo zei Meer
  Ik wilde al die andere mappen er niet bij hebben. Deze is heel waardevol en er is geen andere manier...
 • Theo zei Meer
  JW Schreef:
  Sleep hem naar ''snelle toegang'', en zet ''alle mappen weergeven'' weer uit, en het is weer zoals...