We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.6666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.67 (3 Votes)

Opruimen IconZit u opgescheept met ongewenste toolbar(s)? Toolbar Cleaner kan u helpen om ongewenste toolbars te verwijderen.

Elke computergebruiker krijgt er vroeg of laat mee te maken, ongewenste toolbars. U weet wel, die balken bovenaan waar u niet om gevraagd hebt en die ook al eens de startpagina durven aanpassen. Toolbars krijgen is simpel, er vanaf geraken is vaak een ander paar mouwen.

Laat ons eerlijk zijn, lang niet alle toolbars zijn nutteloze ondingen die enkel maar schermruimte inpikken. De kans dat u een nuttige toolbar wilt verwijderen is dan ook klein, en als u het dan toch al zou willen, kan dat vaak eenvoudig via het Configuratiescherm > Programma verwijderen. Helaas zijn het vaak de ongewenste toolbars, die u tijdens een onoplettendheid geïnstalleerd hebt, die zich niet zo eenvoudig laten verwijderen. Elk hulpmiddel is dan ook meer dan welkom, zoals Toolbar Cleaner bijvoorbeeld.

Toolbar Cleaner: Ongewenste toolbars verwijderen

Toolbar Cleaner: Introductie

Volgens de makers verwijderd Toolbar Cleaner maandelijks één miljoen toolbars. Hoe men aan deze cijfers komt is ons een raadsel, maar het helpt wellicht dat  zogenaamde BHO's * (Browser Helper Objects) in deze cijfers zijn opgenomen, want deze kan Toolbar Cleaner ook verwijderen.

* Browser Helper Objects zijn bestanden die gebruikt worden om de browser te modificeren (zeg maar aan te passen). Dit kunnen nuttige, maar ook kwaadaardige bestanden zijn.

Toolbar Cleaner: Installatie

De installatie van Toolbar Cleaner is vergelijkbaar met dat van andere software. Dat wil zeggen dat u na het downloaden het .exe bestand opent en de installatieprocedure overloopt. Nu verwachten wij van een programma zoals Toolbar Cleaner niet dat het ons een ..eu.. extra toolbar door de strot ramt. Wel dat doet Toolbar Cleaner niet, maar op het einde van de installatie bent u best wel attent. Toolbar Cleaner wou maar al te graag .. O ironie.. onze startpagina aanpassen en een extra plug-in (tegen Phising) installeren. Uitvinken die handel dus!

Toolbar Cleaner1

Toolbar Cleaner gebruik:

 • Toolbar Cleaner start u op via Start > Alle programma's > Toolbar Cleaner, of via de snelkoppeling op het Bureaublad of metro-startscherm. Van zodra het programma opstart springen meteen de 2 tabbladen in het oog.
 • Onder het tabblad Browsers vindt u de geïnstalleerde browsers terug samen met de geïnstalleerde toolbars en BHO's. Om een toolbar te verwijderen volstaat het om deze te selecteren onder de respectievelijke browser, gevolgd door een klik op: Remove Selected Toolbar(s)/BHO(s).

Toolbar Cleaner2

 • Toolbars zijn vaak meer dan alleen maar een invoegtoepassing van een browser. De kans bestaat dus dat er wel meer 'zaken' geïnstalleerd werden. Zaken die eveneens mee opstarten met Windows. Vandaar dat u ook best even een blik werpt onder het tabblad Windows Startup en controleert of er geen gelijknamige bestanden mee opstarten.

Toolbar Cleaner3

Ook hier geldt de regel, aanvinken wat u niet wenst en op Remove Selected Startup Item(s) klikken.

Toolbar Cleaner: Algemeen oordeel

Helaas moeten we u teleurstellen. Op geen enkel van onze testsystemen waren toolbars geïnstalleerd, bijgevolg kunnen we u dus niet vertellen of Toolbar Cleaner goed werk levert. En nee we hadden geen zin om toolbars te installeren om het alsnog te proberen. Maar we twijfelen er niet aan dat u ergens in je vrienden- of kennissenkring wel een computer kent waarop u Toolbar Cleaner kan testen. We kijken dan ook uit naar jullie reacties waaruit zal blijken of het ding ook effectief werkt. Dat Toolbar Cleaner tijdens de installatie onze startpagina wou wijzigen spreekt natuurlijk niet meteen in het voordeel van de makers. O ja! Voor we het vergeten, Toolbar Cleaner is enkel beschikbaar in het Engels.

Compatibel met: Internet Explorer, Firefox, Chrome voor Windows OS vanaf XP (onduidelijk)

Download Toolbar Cleaner

Homepagina: toolbarcleaner.com

Reacties

 • Anoniem zei Meer
  Top!
 • matthis zei Meer
  je moet het uitvoeren als administrator
 • Dennis zei Meer
  Bedankt voor de nuttige en duidelijke info!
  Top site
 • Tony = held! zei Meer
  Haha genius! Thanks Tony!!
 • Phiip Polderman zei Meer
  Ik wil alleen maar een postvak in, verzonden, spam en prullenbak. Niks conversaties of 'alle...
 • Anoniem zei Meer
  super handig!!!
 • Aleksandr Ivanov zei Meer
  Deze eenvoudige en zeer snelle programma Manyprog Excel Password Recovery zal u helpen vergeten...