We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.3333333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.33 (6 Votes)

Recording IconBent u op zoek naar een eenvoudige en goedkope oplossing om schermopnames te maken? Zoek niet langer. Free Screen Recorder is wellicht de oplossing dat u zoekt.

Free Screen Recorder introductie:

Free Screen Recorder is een gratis programma waarmee u eenvoudig schermopnames kan maken. Ideaal gereedschap dus voor het opzetten van handleidingen, oefeningen of presentaties dat u wilt ondersteunen met een video. De belangrijkste functie van Free Screen Recorder zijn:

 • Neemt alles op wat u ziet op uw scherm (gelukkig maar).
 • Mogelijkheid om uw stem (of andere geluiden) op te nemen via de microfoon.
 • Ondersteuning voor sneltoetsen (Starten, Pauzeren, Stoppen).
 • Het vastleggen kan gebeuren voor een gedeelte van het scherm of het volledige scherm.
 • Kies een video-output codec, framerate, audio codec, frequentie.
 • Muiscursor opname kan worden in-of uitgeschakeld.
 • Toont knipperend rechthoek bij het opnemen.
 • Gemakkelijk te gebruiken en gebruiksvriendelijke interface.

Free Screen Recorder installatie:

Van zodra u op de downloadlink (onderaan dit artikel) klikt, hoeft u enkel maat te dubbelklikken op het .exe bestand om te beginnen met de installatie. Tijdens de installatie krijgt u de gebruikelijke opties voorgesteld zoals onder andere de installatiemap kiezen en de gewenste snelkoppelingen aanvinken.

Screen Recorder1

Het belangrijkste wat u van ons wilt horen is natuurlijk of u aandachtig moet zijn tijdens de installatie zodat er geen ongewenste toolbars of andere dingen mee geĆÆnstalleerd worden. Nope! U mag Free Screen recorder desgewenst al slapend installeren. We vonden nergens sporen van malware en verborgen opties terug.

Free Screen Recorder gebruik:

Free Screen Recorder laat zich vlot bedienen en dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat het programma geen (overbodige) toeters en bellen met zich mee sleurt.

 • Open Free Screen Recorder via Start > Alle programma's > Free Screen Recorder of via de snelkoppeling op het Bureaublad of metro-startscherm.
 • Vooraleer u aan de slag gaat, doet u er best aan om even de belangrijkste opties naar uw hand te zetten. Te beginnen met het gebied dat u wilt opnemen. Voor het volledige scherm plaatst u een bolletje bij Full Screen. Bij een vooraf gedefinieerd gebied (Fixed Region) stelt u best vooraf de afmetingen in.

Screen Recorder2

 • Een tweede instelling dat u best even nakijkt is het geluid. Wilt u uw schermopnames voorzien van microfoon opnames doet u er best aan om te controleren of de juiste geluidsapparaten geselecteerd zijn in Free Screen Recorder.

Screen Recorder3

 • Onderschat het belang van sneltoetsen niet bij programma's zoals Free Screen Recorder. Het moge duidelijk zijn dat de muiscursor vaak essentieel is bij het maken van een video. U begrijpt dat het niet de bedoeling is om tijdens het opnemen, met uw muiscursor op zoek te gaan naar de pauze of stop knop. Stel daarom op voorhand de gewenste sneltoetsen in voor Free Screen Recorder.

Screen Recorder4

Verder hoeft u enkel maar op het rode opname knopje of de sneltoets te drukken om te beginnen met het maken van schermopnames. De schermopnames worden bij standaardinstellingen opgeslagen in het .avi bestandsformaat trouwens.

Free Screen Recorder: Algemeen oordeel

Free Screen Recorderis een simpel te gebruiken programma om schermopnames te maken. Free Screen Recorder houdt het simpel, doet het werk goed en de meest essentiƫle functies zijn voorzien, al kunnen we ons voorstellen dat er computergebruikers zullen zijn die graag de mogelijkheid hadden om tekst of tekstballonnetjes op de schermopnames te plaatsen. Maar we vrezen dat dit soort opties enkel bij betalende varianten beschikbaar is. Al bij al vinden we Free Screen Recorder een aanrader. Niet in het Nederlands maar wel echt gratis.

Compatibel met: Alle Windows versies vanaf Win 98

Download

Homepagina: http://www.nbxsoft.com