Aimp IconAimp onderging recentelijk een update naar versie 3. Vorige versies waren ook al bijzonder populair bij de muziekliefhebbers. Terecht zo blijkt, want Aimp3 is een muziekspeler pur sang.

De huidige generatie mediaspelers lijken wel obese. Ok, toegegeven, ze spelen bijna alles af en de opties zijn gigantisch en de mogelijkheden nagenoeg onbeperkt, maar aan de andere kant slurpen ze systeemkracht, en als ze dat al niet doen, boet u in aan functionaliteit, enkele uitzonderingen niet te na gesproken. Maar wat mij het meest stoort aan het gros van de mediaspelers is dat ze zich met alles en nog wat 'moeien'. Ik bedoel daarmee dat sommigen de essentie (videofilmpjes en muziek afspelen) lijken te vergeten. Het wordt al helemaal problematisch als u een muziekliefhebber bent en eigenlijk een 'muziekspeler' zoekt zonder al de rimram van video's, ondertiteling en al dat fraais. In onze zoektocht naar een degelijke, no-nonsens muziekspeler kwamen Aimp tegen. Alles wat een muziekliefhebber wenst zit er in zonder de andere mediatoestanden.

Aimp installatie:

Aimp is gratis en toch wordt er tijdens de installatie geen rotzooi ge√Įnstalleerd. De gebruikelijke installatieopties, de gebruikersovereenkomst accepteren, en enkele klikken later bent u klaar. Ook hier geen flauwekul dus.

Aimp gebruik:

Aimp laat zich bedienen zoals u de radio of cd speler thuis zou bedienen. Een simpele maar overzichtelijke en aanpasbare gebruikersinterface met goed herkenbare knoppen.

Aimp3

  • Zoals eerder al aangehaald is alles wat een muziekliefhebber wenst aanwezig in Aimp. Tag-editor, afspeellijsten maken, equalizer, streaming, radio luisteren en opnemen? U zegt het maar.
  • De opties zitten verscholen onder het (te) kleine gereedschaps-icoontje links bovenaan. Ja, er zijn talrijke opties, maar niks overbodig.

Aimp3a

Aimp3b

  • Audiofielen kennen Aimp ongetwijfeld al, indien dat niet zo is wordt het hoog tijd om dit stukje software te ontdekken. Een muziekspeler pur sang, een programma waarbij het spreekwoord "Schoenmaker blijf bij je leest" meer dan waar ook van toepassing is.

Aimp3: Oordeel

U zoekt een programma om je muziekcollectie af te spelen zonder reclame van winkels (muziek kopen) en radiostations? U zoekt software dat zich bezig houdt met je audiobestanden en niks meer? Dan is Aimp zeker het proberen waard. We hebben hard ons best gedaan om minpunten te vinden maar het enige wat we bijzonder jammer vonden is dat Aimp (voorlopig) niet in het Nederlands te gebruiken is. Talen zat, maar Nederlands? Niet dus. Een optie om cd's te branden ontbrak helaas ook, maar dat kunt u een voor- of nadeel vinden.

Compatibel met: Windows 2000, XP, Vista, Windows7, Windows8

Download (u verlaat deze website)

Homepagina: aimp2.us