YoutubeYouVue is een app voor Windows waarmee u snel, eenvoudig, en geordend, videoclips van YouTube kan bekijken. Ga dat zien!

YouTube beschikt over een zeer grote database aan muziek en bijhorende videoclips. Worden ze niet geĆ¼pload door de platenlabels, dan wel door de rechthebbenden of door de fans. Het probleem bij YouTube is echter dat er geen structuur in zit.  Muziekliefhebbers hebben gewoon te weinig opties om snel afspeellijsten te maken, moeten steeds zoeken naar hun favoriete nummer en missen al eens nieuwe releases door de 'overdaad' van YouTube. Kortom, Op YouTube vindt u (bijna) alle muziek, als u maar lang genoeg zoekt. YouVue is de oplossing!

YouVue: YouTube als jukebox

  • YouVue is een app dat we willen klasseren onder de noemer "Moet u hebben". Het programmaatje catalogiseert alle muziek op YouTube volgens genre, nieuwste videoclips en hitlijsten uit tientallen landen. YouVue speelt niet enkel de muziek af, maar toont de bijhorende videoclip erbij.

Youvue1

Youvue2

  • Alsof dat allemaal nog niet volstaat, kunt u tijdens het afspelen van muziek/videoclips bijkomende informatie en de biografie opvragen van de artiesten in kwestie (Meestal in het Engels). Ook de songteksten opvragen behoort tot de mogelijkheden.

Youvue3

YouVue: Algemeen oordeel

YouVue is een app voor Windows dat niet mag ontbreken op de PC van de muziekliefhebber. Het kost niks, spreekt Nederlands (programma zelf) en u hebt meteen toegang tot de enorme muzikale database van YouTube zonder dat u uren moet zoeken. We hebben bewust weinig over de werking van YouVue verteld omdat het zichzelf allemaal uitwijst.

Downloaden kan via de Windows Store (zoek naar YouVue) of via deze link.