We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.6666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.67 (3 Votes)

Windows Media PlayerBent u tevreden over Windows Media Player maar mist u wat extraatjes, kan u misschien de Windows Media Player Plus plug-in installeren.

Op PCLeek bieden we enkele goede Media players aan in onze downloadsectie, maar misschien bent u best tevreden over de standaard Windows Media Player en wilt u helemaal niet overschakelen naar software van derden. Wel, we zullen u niet tegenspreken, en zeker nu niet meer, want als u de Windows Media Player Plus plug in installeert voegt u in een oogwenk extra functionaliteit toe aan Microsofts standaard speler.

Windows Media Player plus info:

Windows Media Player Plus is een uitbreiding op de Media Player van Windows en voegt de volgende functionaliteiten toe:

 • Tag Editor Plus: een alternatief voor Windows Media Player's Geavanceerde Tag Editor. Tag Editor Plus werkt op ook in Windows Media Player 12, waar de oorspronkelijke Geavanceerde Tag Editor is verwijderd.
 • Een echte 'Vind als ik typ’ in de bibliotheek: U kunt gewoon beginnen met typen om te zoeken, zonder te klikken.
 • Toegang tot de standaard Verkenner met de rechtermuisknop (contextmenu) van een mediabestand. Rechtstreeks vanuit Windows Media Player.
 • Herstel laatste actieve afspeellijst, media-item en afspelen positie bij het opstarten van Windows Media Player.
 • Toont ‘momenteel afspelen’ van media in de titel van Windows Media Player's .
 • Deactiveer ‘de groepen’ in het Bibliotheek veld.
 • Uitgebreide en configureerbare vervanging van de Windows Live Messenger Music plug-in (het bekende ‘luistert naar’ in Windows Live Messenger)
 • Toegang tot de eigenschappen / instellingen van een Windows Media Player plug-in vanuit het hoofdmenu (Tools - Plug-in eigenschappen), zonder dat u naar de Opties navigeert.
 • Na een crash van Windows Media Player, de plug-ins snel weer activeren.

Niet onaardig als u het ons vraagt.

Installatie:

Windows Media Player Plus installeren doet u zoals elk ander programma. Open de download en klik een paar keer op Next en OK en u bent klaar. We kwamen niks bijzonders tegen waarop we u attent willen maken (geen toolbars, verborgen reclame, etc).

Configuratie:

Nadat de installatie verschijnt Media Player Plus meteen op het scherm en kunt u beginnen met het eventueel aanpassen van de instellingen. Mocht u wat te snel geweest zijn en wilt u achteraf de instellingen aanpassen is Windows Media Player Plus bereikbaar via Extra > Plug-in properties > Windows Media Player Plus!

Wmp Plus1

 • Het ‘Configuratiescherm’ van Windows Media Player Plus opent en u kan beginnen met het aanpassen van de instellingen. Wij behielden de standaardinstellingen maar we kunnen ons voorstellen dat u niet zo een makkelijk persoon bent.

Let wel! Windows Media Player Plus is Engelstalig en bijgevolg iets lastiger om het te configureren.

Onderstaand enkele schermafdrukken, zodat u tenminste een idee hebt waarover we spreken.

 • We beginnen met tabblad Library (Bibliotheek) waar u alvast kan beginnen met het aanpassen van de instellingen voor het gelijknamige item. Hier lijkt ons de functie 'Find as you type' oftewel 'zoeken terwijl u typt' bijzonder handig om te activeren.

Wmp Plus2

 • Ook de User Interface kan u met Windows Media Player Plus! (lichtjes) wijzigen. Het sprekt dat u hiervoor het tabblad User Interface selecteert. Hier kan u onder andere de titel en naam laten weergeven in de titelbalk van Windows Media Player. Ook de volgorde is aanpasbaar, maar dat moet u dan wel doen volgens het ATF formaat.

Wmp Plus3

 • De menu's die verschijnen als u met rechts 'ergens' op klikt, kan u met Windows Media Player Plus! aanpassen. Het tabblad Context Menus is waar u moet zijn om dat te doen.

Wmp Plus4

 • Windows Media Player voorziet zelf al een aantal sneltoetsen, maar als u WMP Plus! installeert kan u er zelf toevoegen/aanpassen. Al deze instellingen vindt u onder (of langs) het tabblad Hotkeys.

Wmp Plus5

 • Het tabblad Restore Media at Startup mag dan niet tot de verbeelding spreken, maar het lost wel een irritant probleem van de standaard Windows Media Player op. Even een voorbeeld. U bent aan het luisteren naar een afspeellijst en u wordt weggeroepen van de computer. U sluit WMP (al dan niet per ongeluk) af en bij de volgende start, begint de lijst vooraan, terwijl u eigenlijk gewoon verder wou luisteren. Om dit euvel op te lossen kan u vinkjes plaatsen bij alle 4 opties onder: Select the item you want to be restored at Windows Media player startup.

Wmp Plus6

Ook leuk is het tabblad Party Shuffle. Hier kan u een virtuele dj aan het werk zetten. Niet dat WMP Plus! de nummers naadloos na elkaar zal afspelen, maar u kan wel kiezen uit welke map de muziek (willekeurig) gehaald moet worden. Bovendien kan u het aantal recent afgespeelde nummers, en het aantal komende nummers, aanpassen.

Wmp Plus7

Algemeen oordeel:

Computergebruikers die trouw blijven aan Windows Media Player zullen zeker tevreden zijn met de extraatjes dat WMP Plus toevoegt, bovendien lost deze plug-in enkele 'tekortkomingen' van de standaard Media Player op. Helaas is enige kennis van het Engels een vereiste.

Downloaden (u verlaat de website)

Homepagina: http://bmproductions.fixnum.org/