Formatfactory IconFormat Factory is een uitstekend programma om de meest uiteenlopende mediaformaten te converteren.

Als u denkt dat u voor verschillende typen media bestanden te converteren, telkens een ander programma nodig hebt, hebt u het mis. Zoals u weet zijn er diverse apps of programma's te vinden waarmee u muziek kan converteren. Anderen focussen zich dan weer op videobestanden. Zelfs voor het converteren van foto's of afbeeldingen vindt u software in overvloed. Wat wij ons afvroegen is, "Zou het niet handig zijn als u één programma hebt, dat al dit type bestanden kan converteren?".  Natuurlijk ! En, zoals u van ons gewend bent, willen we de dingen niet moeilijker maken dan ze zijn (We zijn nogal aan de luie kant...weet u wel). Daarom deze software met de welluidende naam Format Factory.

Format Factory: De installatie:

  • De schermafbeeldingen zijn van de recentste versie (3.8) maar op het moment dat u dit artikel leest kan er een update zijn. Hoe dan ook, tijdens de installatie bent u best aandachtig. Vink alles wat u niet wenst, uit!

Formatfactory1

  • Zoals u kan zien wordt er tijdens de installatie gevraagd om het softwarepakket myPCBackup te installeren. Indien u dat niet wenst, haalt u het vinkje weg vooraleer u op volgende klikt.
  • Na de installatie, bij de eerste opstart, bent u best ook even bij de pinken. U kan dan namelijk aangeven of u de meest gebruikelijke codecs voor Windows wil installeren. Dit kan niet echt kwaad en in zelfs aanbevolen, maar onderaan ziet u dat Format Factory ook Picosmos Picture Tools win installeren. We veronderstellen dat u al over software beschikt voor het bewerken en beheren van uw foto's, indien dat zo is, kan u deze optie uitvinken.

Formatfactory2

Na het nodige aan en uitvinken tijdens de installatie, kan u eindelijk aan de slag met Format Factory.

Format Factory: Het gebruik:

  • Eens het programma gestart, hoeft u enkel maar te kiezen wat u wenst te converteren. Selecteer links onder het type (video, audio,....) en kies linksboven naar wat u het wil converteren (zie schermafdruk).

Formatfactory2a

Van zodra u een bestandsformaat gekozen hebt, opent er een nieuw dialoogvenster. Om een bestand te converteren, doet u het volgende:

  1. Klik op Bestand toevoegen en navigeer in Windows Verkenner naar het bestand dat u wil omzetten.
  2. Optioneel kan u de Uitvoerinstellingen aanpassen. Dit wil zeggen dat u eventueel de kwaliteit, beeldverhouding, etc. naar wens kan instellen.
  3. Kies een doelmap, de map waarnaar het bestand moet geschreven worden.
  4. Bevestig met OK om het converteren te starten.

Formatfactory3

Afhankelijk van het bestand (grootte, type, etc,) kan het enige tijd duren vooraleer Format Factory klaar is. Maar geloof ons vrij, het werkt vrij aardig en snel.

Wat ons zeker kon bekoren bij Format Factory, is de optie Geavanceerd. Indien u deze optie opent, kan u bijvoorbeeld 2 videofilmpjes samenvoegen. Idem dito voor audiobestanden. Video en audio samenvoegen (muxen) is bovendien ook mogelijk.

Format Factory: Ons oordeel:

Voor een gratis programma te zijn, biedt Format Factory heel wat mogelijkheden om de meest gangbare mediabestanden te converteren. Het programma doet wat het hoort te doen. Leuk is ook dat u bestanden kan omzetten naar een formaat, ondersteund voor uw mobieltje. Format Factory is bovendien in het Nederlands te gebruiken. Maar tijdens de installatie, bent u best wel aandachtig.

Download 3.8

Homepage: http://www.pcfreetime.com/