AnviSmartDefenderAnvi Smart Defender is een goede aanvulling voor bestaande antivirussoftware dat u extra bescherming biedt tegen malware, spyware, trojans en andere bedreigingen.

Er was een tijd dat we als het ware bedolven werden onder gratis programma's tegen spy- en malware. Helaas zijn veel van deze programma's de commerciële toer opgegaan, en als ze dat al niet deden, werd de functies bij de gratis varianten beknot. Het gevolg is dat als u op zoek gaat naar goede spywarejagers, u ofwel de nodige euro's moet betalen, of u niet alle functies beschikbaar krijgt. Kortom, de tijd dat u als computergebruiker uit een zak gratis alternatieven kon kiezen ligt ver achter ons. Ze zijn er nog wel, maar de keuze is lang niet meer zo uitgebreid. Waarom vertellen we dit eigenlijk? Omdat Anvi Smart Defender een gratis en uitstekende aanvulling is op bestaande antivirussoftware. Maar iets vertelt ons dat Anvi Smart Defender niet gratis zal blijven. We hopen van wel, maar iets....

Anvi Smart Defender installatie:

Anvi Smart Defender is (voorlopig?) gratis en dat mag u in dit geval letterlijk nemen. Tijdens de installatieprocedure werden we nergens gevraagd om toolbars te installeren en van reclamebanners vonden ook al geen spoor. Een installatieproces vergelijkbaar met dat van andere (echte) gratis programma's dus met vergelijkbare opties (installatiefolder, gebruikersvoorwaarden accepteren). Na enkele klikken is de installatie afgerond.

Anvi Smart Defender 1

Anvi Smart Defender gebruik:

Het eerste wat opvalt zodra u Anvi Smart Defender opent is de donkere, doch gebruiksvriendelijke interface. Bovenaan ziet u een aantal tabbladen met de voornaamste functies van Anvi Smart Defender. Zodra u een tabblad selecteert, worden de onderliggende onderdelen bereikbaar. We overlopen even wat Anvi Smart Defender zoals kan en welke opties en functies het huisvest.

 • Onder het tabblad Scan vindt u diverse scanopties terug. Een snelle scan, een bepaalde map (custom) of een volledige scan behoren tot de mogelijkheden.

Anvi Smart Defender 2

 • Een heel leuke en nuttige optie van Anvi Smart Defender vinden we terug onder het tablad Cloud Scan. Hebt u twijfels of een bepaald (verdacht) bestand niet herkend wordt door uw antivirussoftware, kunt u het uploaden naar de server (cloud) om het aldaar te laten scannen. Het uploaden werkt volgens het drag & drop principe wat zoveel wil betekenen dat u het bestand naar Anvi Smart Defender sleept, en op de knop Cloud Scan klikt om het te controleren.

Anvi Smart Defender 3

 • Onder het tabblad Guard kunt u dan weer enkele 'veiligheidsagenten' activeren of deactiveren. Anvi Smart Defender voorziet bewaking voor het opstarten, privacy, processen, bestanden en zelfs 'het gedrag'. Deze functies kunt u simpel in- of uitschakelen met een aan/uit knop.

Anvi Smart Defender 4

Software om de computer op te schonen voorziet meestal ook enkele tooltjes om de computer te beschermen maar bij Anvi Smart Defender vindt u het omgekeerde. De core business van Anvi Smart Defender bestaat uit het beschermen van de computer maar het programma voorziet enkele gereedschappen om de computer op te schonen en te optimaliseren. Deze functies vindt u onder het tabblad Optimize. Zo vindt u onder andere onderdelen terug voor:

 • Systeemoptimalisatie
 • Register opruimen en herstellen
 • Privacy gevoelige bestanden opruimen
 • Het geheugen opruimen
 • Defragmentatie

Als deze gereedschappen kunt u aanroepen door ze te selecteren en op de knop Care Now te klikken. Door op settings te klikken roept u de opties van het betreffende gereedschap op.

Anvi Smart Defender 5

 • Onder het tabblad Update kunt u Anvi Smart Defender .... nou ja ... updaten.

Anvi Smart Defender 6

 • Zoals bij elk ander programma kunt u ook de instellingen van Anvi Smart Defender aanpassen. De opties zijn bereikbaar dor op het tandwielicoontje te klikken in de rechterbovenhoek. Hier vindt u onder andere de planner terug om de computer te laten scannen op een door jouw opgegeven tijdstip (sheduler).

Anvi Smart Defender 7

 • Bij User Interface hebt u de mogelijkheid om de taal van Anvi Smart Defender te wijzigen. Helaas, helaas, 3x helaas, is het Nederlands (voorlopig) geen optie.

Anvi Smart Defender 8

Anvi Smart Defender: Algemeen ordeel

Anvi Smart Defender is naar onze bescheiden mening één van de betere malwarejagers van het ogenblik. De mogelijkheid om bestanden te scannen in de cloud en de extra real time bescherming (guard) zijn absoluut pluspunten die kunnen tellen. Komt er nog bij dat Anvi Smart Defender compatibel is met bestaande antivirussoftware wat maakt dat het een mooie aanvulling is bij het beschermen van de computer. Voorlopig is Anvi Smart Defender niet te gebruiken in het Nederlands en dat is zowat het enige nadeel dat het vernoemen waard is. Anvi Smart Defender is volledig gratis te gebruiken, maar we hebben onze twijfels of dat zo zal blijven in de toekomst. Probeer en test het, nu het nog gratis kan.

Opmerking: Zoals voorspelt toen we dit artikel schreven, Anvi Smart Defender bestaat intussen in een gratis en betalende variant, waarbij bij de gratis variant enkele functies niet beschikbaar zijn.

Compatibel met: Windows XP  (32- en 64-bits) - Vista (32- en 64-bits) - Windows7 (32- en 64-bits) -Windows8 (32- en 64-bits)

Download Anvi Smart Defender (via de Homepagina van de makers)

Homepagina