Security ScannerSystem Security Guard is een onderdeel van grote broer System Explorer en is afzonderlijk te downloaden. System Security Guard laat u toe de computer te scannen naar verdachte processen.

System Security Guard is een onderdeel van het populaire System Explorer. De makers stellen het onderdeel System Security Guard als afzonderlijke download beschikbaar om computergebruikers toe te staan snel te scannen naar verdachte processen op de computer. Het voordeel van System Security Guard is dat het programma snel en eenvoudig werkt ten opzichte van System Explorer waarmee u uiteraard meer mogelijkheden hebt, maar waarvoor (meer) kennis van zaken nodig is.

System Security Guard scant de computer naar verdachte processen en vergelijkt ze in de cloud (online dus) met een gigantische database. Indien er verdachte processen gevonden worden kunt u meer informatie en details opvragen. System Security Guard controleert de processen maar zal de bestanden niet verwijderen, dat is werk voor uw antivirussoftware.

System Security Guard installatie:

De installatie van System Security Guard verloopt volgens het boekje. Ondanks dat het programma gratis is, troffen we geen instellingen aan dat u toolbars of andere ondingen op de computer wil installeren. Enkele klikken op Next en de gebruikelijke installatieopties aanvinken en u bent klaar.

Ssg1

System Security Guard gebruiken:

  • Systel Security laat zich, mede dankzij de Nederlandstalige interface, eenvoudig bedienen. 4 Tabbladen bovenaan volstaan om alle functies te ontdekken.
  • On der het tabblad Status  vindt u de ...nou ja.. status van het programma.
  • Onder Veiligheid Check  start u een nieuwe scan en bekijkt/controleert u de gevonden processen.

Ssg2

Ssg3

  • Bij de instellingen kunt u dan eventueel de taal en modus aanpassen.

Ssg4

System Security Guard: Algemeen oordeel

Verdachte processen achterhalen is is met System Security Guard al een stuk gemakkelijker. Omdat ook antivirussoftware als eens steekjes laat vallen is programma een mooie aanvulling. Het kost niks, werkt in het Nederlands en bovendien leert u nog wat bij over processen die lopen op de computer (klik op details). De online database maakt dan weer dat SSG vrij accuraat werkt en dat het aantal bestanden dat op de computer geïnstalleerd wordt, beperkt is. Voor hen die meer willen is er nog altijd System Explorer.

De ontwikkeling van System Security Guard is gestopt. Van System Explorer daarentegen kan u wel nog recentere versies downloaden.

Compatibel met Windows XP,Windows Vista of Windows 7

Download