Herstellen IconEr bestaan tientallen softwarepakketten die u beschermen tegen malware, maar waarom krijgt Emisoft Emergency Kit dan een plaats op PCLeek? Dat leest u in onderstaand artikel.

Het blijft voor computergebruikers een zware opdracht om de juiste software te kiezen om uw computer optimaal te beschermen tegen malware, trojans en andere vuiligheid. Als u de nodige € neer legt valt dat nogal mee, maar als u op zoek gaat naar gratis alternatieven is het niet altijd evident om te kiezen. Zoals u dat van ons intussen gewoon bent, willen we u graag helpen. Zo kwamen we Emisoft Emergency Kit tegen, en dat programma heeft enkele sterke troeven in handen. Zo gebruikt de software bijvoorbeeld 2 'engines' om de detectiegraad te optimaliseren en wordt u de mogelijkheid geboden om geïnfecteerde bestanden te herstellen. Dat kan tellen!

Emisoft Emergency Kit: Het tegengif voor geïnfecteerde computers

Emisoft Emergency Kit: Installatie en introductie

De download (onderaan deze pagina) is een .zip bestandje. Het programma zelf zal de nodige bestanden voor u uitpakken van zodra u het wil openen. Let hierbij wel op dat u de locatie goed kan onthouden. Er worden namelijk geen snelkoppelingen aangemaakt. De installatie (die er eigenlijk geen is) verloopt als een fluitje van een cent en is na +/- 1 minuutje afgerond. Vrees niet. Er wordt niet naar uw e-mailadres gevraagd en toolbars of reclame bleven ook achterwege. Mooi begin alvast.

Zoals eerder aangehaald gebruikt Emisoft Emergency Kit 2 engines (motoren) om de prestaties en de detectiegraad te verhogen. Zo wordt het programma aangestuurd door een engine van Emisoft zelf en die van het alom bekende BitDefender. Verder bestaat het programma uit enkele onderdelen zoals:

  • Emisoft Emergency Kit Scanner: Hiermee kunt u de computer scannen naar virussen, trojans, rootkits, spyware, adware, keyloggers en andere gerelateerde bazaar.
  • Emisoft Commandline Scanner: Doet hetzelfde als de Kit Scanner maar er wordt geen gebruikersinterface voorzien. Bedoeld voor gevorderde gebruikers die verstand hebben van batch opdrachten.
  • Emisoft HiJackFree: Gereedschap dat u kan helpen met het opsporen en manueel verwijderen van infecties. Lopende processen, host bestanden, services en open poorten worden nagekeken. Ook weer voer voor gevorderde computergebruikers dus.
  • Emisoft BlitzBlank: Programma dat u helpt bij het verwijderen van registeringangen en bestanden nog voordat Windows (of andere programma's) opstart(en). Zeer nuttig gereedschap, want zoals u weet nestelen veel van deze ondingen zich in de opstartmap of bootsector. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het e-cops virus dat nog dagelijks slachtoffers maakt.

 Emi Emergency1

Emisoft Emergency Kit gebruiken

  • De gebruikersinterface van Emisoft Emergency Kit is vrij eenvoudig opgezet en gemakkelijk te bedienen.
  • Natuurlijk vragen de onderdelen voor gevorderde gebruikers enige kennis van zaken.

Emi Emergency2

  • Bij de opties vindt u dan weer de gebruikelijke instellingen terug. En ja hoor! Emisoft Emergency Kit spreekt ook Nederlands.

Emi Emergency3

Emi Emergency4

  • Ook belangrijk om te weten is dat Emisoft Emergency Kit ook te gebruiken is vanaf een USB-stick, zodat u vrienden of familie uit de nood kan helpen.
  • Op het einde van een scan wordt wel uw naam en e-mailadres gevraagd. Dit kan u in de toekomst voorkomen door een vinkje te plaatsen bij: Nee bedankt. Klik op Annuleren en u bent er van verlost.

Emisoft Emergency Kit: Algemeen oordeel

Emisoft Emergency Kit is gratis, in het Nederlands (niet alles was op moment van schrijven vertaald) te gebruiken, en bevat enkele sterke troeven die gevorderde gebruikers instaat stellen om een besmette computer te 'genezen'. Uiteraard kunnen ook de leken ermee aan de slag. De kans dat u succesvol rommel van de computer kan verwijderen is niet gering dankzij de dubbele motor die garant staat voor een hoge detectiegraad. Geen ongewenste toolbars noch reclame tijdens de installatie. Opmerkelijk gezien het arsenaal aan mogelijkheden.

Opgelet: Emisoft Emergency Kit is GEEN alternatief voor uw bestaande antivirussoftware. Het programma is bedoeld om geïnfecteerde computers te desinfecteren (herstellen).

Compatibel met: Windows XP - Vista - Windows7 - Windows 8 (zowel 32 als 64-bit)

Download Emisoft Emergency Kit