Anti TrackZoekt u een programma waarmee u alle privacy gevoelige bestanden kan wissen, beheren en verbergen? Zoek niet langer! Anti Tracks Free is wat u zoekt.

We hebben het al tot vervelens toe herhaalt dat alles wat u doet aan een Windows-computer op één of andere manier wordt opgeslagen. Zijn het niet de logbestanden die traceerbaar zijn, dan is het wel uw surfgeschiedenis die uw handel en wandel bijhouden. Sommigen laten zelfs privacy gevoelige bestanden ongemoeid rondslingeren op de harde schijf. De standaard tools die Windows voorziet voor het opruimen, wissen of beschermen van dit soort bestanden kunnen helpen maar volstaan lang niet om alle sporen uit te wissen. U begrijpt dat extra hulpmiddelen om uw sporen en privacy te beschermen, meer dan welkom zijn. Anti Tracks is zo een programma. Een overzicht:

Anti Track 9 Free: Beheer uw privacy

Anti Tracks 9 Free: Introductie

Vooraleer we dieper in gaan op wat Anti Track 9 allemaal voor u kan betekenen, zeggen we wat dit stukje software allemaal kan volgens de makers.

 • Voorkom dat gevoelige informatie achterhaald wordt door systeemherstel of andere dataherstel software.
 • Zorgt ervoor dat websites je echte IP-adres niet kunnen achterhalen en gebruiken.
 • Wist alle browser- en Windowsgeschiedenis zodat het niet herstelt kan worden door derden.
 • Plan de opruimacties automatisch. Dit kan bij het afsluiten of opstarten van Windows of uw browser.
 • Wis de gebruikersgeschiedenis van toepassingen en apps zoals o.a. Adobe, Mediaplayer, Winzip etc.
 • Verberg bestanden en/of mappen door ze te vermommen als audio of fotobestanden.
 • Permanent wissen van bestanden en mappen van uw computer met de meest betrouwbare en veilige file shredder algoritmen.
 • Voorkom dat anderen zien waarmee je bezig bent wanneer ze de kamer binnen komen met een simpele druk op de knop.
 • Verbeter uw e-mailprogramma responstijd door het verwijderen van oude e-mails en het verwijderen van ongewenste e-mail en spam die het potentieel heeft om beveiliging van uw computer in gedrang te brengen.

Indrukwekkende lijst als u het ons vraagt. Te bedenken dat al deze functie ook werken bij de gratis versie die wij bespreken.

Anti Tracks Free: Installatie

Gezien Anti Track zo een krachtig en uitgebreid programma is, vreesden we dat we tijdens de installatie overstelpt zouden worden met de vraag om toolbars en andere ondingen te installeren. Niks is minder waar. Anti Tracks installeert zoals eender welk ander programma met bijhorende basisopties (installatiefolder, snelkoppelingen, etc.). Wat wel het vermelden waard is, is dat Anti Tracks in 5 talen geïnstalleerd en gebruikt kan worden. Helaas is het Nederlands daar niet bij.

Anti Tracks Free: Gebruik

 • Opgelet: Op het eind van de installatie overloopt Anti Tracks samen met u de instellingen en kunt u meteen al beginnen met het wissen. Welgeteld 5 stappen zijn er nodig om een optimaal resultaat te bekomen. We overlopen nu al even de mogelijkheden.
 • Stap 1 is de introductie. Het enige wat u hier moet doen is op Next klikken.

Antitrack9 1

 • Stap 2 bestaat uit de instellingen voor uw standaard browser. Hier kan u onder andere aangeven wat er moet gebeuren met uw favorieten, cookies, browsergeschiedenis, Index.dat bestanden enzovoort.

Antitrack9 2

 • Stap 3 heeft betrekking tot het wissen van Windows gerelateerde geschiedenis en privacy gevoelige bestanden. Hier kan u dus aangeven wat er gewist mag worden. Dit omvat onder andere tijdelijke bestanden, recente documenten, prefetch data, logbestanden, prullenbak, etc.

Antitrack9 3

 • In stap 4 kunt u dan de gebruikersgeschiedenis wissen van applicaties en programma's. Vink de gewenste opties aan en klik op Remove om te wissen of op Next om verder te gaan.

Antitrack9 4

 • Stap 5 laat u gewoon weten dat u klaar bent met de basisinstellingen van Anti Tracks. Deze instellingen kunt u nu opslaan (save) maar zijn achteraf altijd aanpasbaar. We wilden u de mogelijkheden van Anti Tracks niet onthouden.

Antitrack9 5

 • Nadat u de basisinstellingen hebt overlopen, komt u uiteindelijk in het hoofdvenster van Anti Tracks terecht.
 • Het hoofdvenster van Anti Tracks ziet er gelikt uit en geeft u toegang tot een arsenaal gereedschappen.

Antitrack9 6

Het programma biedt niet enkel uitgebreid mogelijkheden om uw privacy te beschermen, maar ook de extra tools lonen de moeite. Zo is er onder andere gereedschap voorzien voor het opruimen van duplicaten, defecte snelkoppelingen en lege mappen. Verder kunt u mappen en bestanden verbergen, een tijdelijk e-mailadres maken, je ip-adres verbergen, software verwijderen, back-ups maken en de vrije ruimte op de harde schijf berekenen. Kortom, Anti Tracks kan veel, heel veel.

Anti Tracks 9 Free: Algemeen oordeel:

Anti Tracks Free is zonder meer nuttig en goed gereedschap dat u helpt bij het wissen van je sporen en beschermen van je privacy. De extra gereedschappen die de makers ter beschikking stellen zijn een leuke bonus. Toch willen we u waarschuwen dat Anti Tracks absoluut geen speelgoed is waarmee u eventjes zal experimenteren. Als u dat toch doet, zorg dan dat u al je wachtwoorden nog kent en een goede back-up klaar hebt voor als u iets te gretig aan opkuisacties begint. Anti Tracks is niet beschikbaar in het Nederlands, maar is wel gratis (zonder ondersteuning door de makers) en installeert zonder rotzooi.

Download Anti Track 9 Free

Homepagina: http://www.giantmatrix.com/

Compatibel met: Win XP - Vista - Windows7 (32+64bit). Getest op Windows8 (64-bit)