Security ScannerDrWeb CureIt! is wat men noemt een on-demand virusscanner.  Dit is dus gereedschap als u een tweede opinie wenst voor uw strijd tegen malware en virussen.

Bent u niet overtuigt dat uw huidige virusscanner goed werk levert? Bent u niet zeker dat uw pc gevrijwaard is van malware en andere rotzooi? Dan is dat een uitstekend moment op een tweede opinie te vragen. DrWeb CureIt! is zo een virusscanner. DrWeb CureIt! is een aanvulling op uw bestaande beveiligingssoftware en is dus geen vervanging voor uw huidige virusscanner!

DrWeb CureIt: Een tweede opinie voor de strijd tegen malware en virussen

DrWeb CureIt!: Introductie en installatie

DrWeb CureIt! bestaat al enkele jaren maar kreeg onlangs enkele nieuwe functies. Zo werd er:

  • Een rootkit subsysteem geimplenteerd
  • een quarantainemanager toegevoegd
  • Voorziet het programma een optie om de BIOS van een PC te scannen (als bescherming tegen zogenaamde bioskits)
  • een optie toegevoegd waarmee u de computer kan afsluiten na een scan
  • Een optie toegevoegd om alle netwerkverkeer te blokkeren tijdens het scannen.
  • Een nieuwe scan functie toegevoegd om specifieke sectoren van een computer te scannen.

DrWeb CureIt! downloaden kan via deze link, maar hou er rekening mee dat u op hun site enkele stappen moet overlopen vooraleer u uiteindelijk het bestand kan downloaden. Installeren hoeft  niet aangezien het een on demand scanner betreft. Na het downloaden enkel op het .exe bestand klikken om te beginnen.

DrWeb CureIt!: Gebruik

  • Van zodra DrWeb Cure It opstart kunt u meteen laten scannen.

Drweb1

  • Wel is het zo dat een aantal functies manueel geactiveerd dienen te worden als u ze wenst te gebruiken. Hiervoor kunt u terecht bij de settings (instellingen) via het gereedschapsicoontje.

 Drweb2

Drweb3

  • Nadat u alle instellingen naar wens hebt aangepast kunt u in het startscherm op Start Scanning klikken om te beginnen.

DrWeb CureIt!: Ons oordeel

DrWeb CureIt! is een geschikt programma als u op zoek bent naar een tweede opinie indien u twijfels hebt over uw huidige virusscanner. Particulieren mogen deze scanner gratis downloaden en gebruiken, daar tegenover staat wel dat u enkele nuttige functies manueel moet activeren. Alhoewel de makers beweren dat DrWeb CureIt in het Nederlands te gebruiken is, slaagden wij er op ons testsysteem niet in om onze taal te activeren. Al bij al, als u in de miserie zit door rotzooi op uw computer, is alle (gratis) hulp welkom toch?

Compatibel met. Alle Windows versies.

Homepagina