We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

Photo IconAls u eens op een andere manier, lees in 3D, door uw foto's wil bladeren (navigeren) is Visions misschien wat voor u. Basisgereedschap voor het bewerken is ook aanwezig, dat spreekt.

Visions pakt het in tegenstelling tot andere fotobewerkingsprogramma's, het iets anders aan. Alhoewel het bewerken van foto's vergelijkbaar is met andere software, wil Visions zich onderscheiden door het fotobeheer anders aan te pakken. Zo kunt u met Visions in een 3D omgeving navigeren door de mappen in 3D. Dat is ook meteen de beste troef om Visions eens te proberen.

Visions: Fotobeheer in 3D

Visions installeren

  • Het installeren van Visions verloopt vlot maar toch bent u bij de start best even aandachtig. Als u niet wenst opgezadeld te worden met extra toolbars en dergelijke, meer vinkt u de hele handel in het begin van het installatieproces uit (zie schermafdruk).

Visions1

  • Een beetje later tijdens het installatieproces kunt u de indruk krijgen dat de boel vastloopt. Dit heeft te maken met het installeren van de zogenaamde 3D engines, dat afhankelijk van je systeem, enige tijd in beslag kan nemen. Op het eind van de installatie geeft u aan welke partities gescand mogen worden door Visions opdat het programma automatisch uw foto's kan indexeren. Vergeet niet aan te geven hoeveel foto's een submap mag bevatten vooraleer Visions ze mag toevoegen (zie schermafdruk).

Visions2

Een klik later is de installatie van Visions afgerond.

Visions gebruik

  • Van zodra Visions opstart, verschijnen er meteen een aantal tips op het scherm waarin men u, weliswaar in het Engels, uitlegt hoe u door uw foto's navigeert, hoe u foto's verplaatst van de ene naar de andere map, en nog meer van dat fraais. U neemt best even de tijd om de tips te bekijken als u al de mogelijkheden van Visions wil benutten.

Visions3

  • Zoals verteld in de inleiding, zit de kracht van Visions in de 3D navigatie. Het programma gebruikt hiervoor enkele welluidende termen als Cylinder, Colosseum, Discs, Verical Wheel en dergelijke meer.
  • Namen die gewoon staan voor de manier waarop de foto's gepresenteerd worden. Al de functies, toeters en bellen voor 3D navigatie, vindt u onder de rubriek Art Galery.

Visions4

  • Onder de Editing Room zitten dan weer de gereedschappen voor het bewerken van foto's verscholen. Fotobewerking is niet meteen de sterkste kant van Visions. Gereedschap voor het contrast, kleur en helderheid vindt u in elk fotobewerkingsprogramma.
  • Het gamma aan filters bestaat uit +/- 30 stuks (Artwork & Effects), ook niet meteen iets om over naar huis te schrijven. Kortom, alles wat een beginner zou kunnen nodig hebben is aanwezig, maar daarmee is alles gezegd.

Visions5

  • Het onderdeel Printing House is dan wel weer geslaagd. In het 'Printing House' kunt u uw foto's eenvoudig verwerken op onder andere naamkaartjes en kalenders.
  • In het Sharing Center is het mogelijk uw foto's te delen op Flickr of 23hq.com. Facebook is er vooralsnog niet bij.

Visions: Algemeen oordeel

Ons oordeel over Visions is kort. Het enige wat wij best te pruimen vinden aan Visions is de 3D navigatie en in minder mate de printmogelijkheden. De toolbars die u door de strot geramd worden bij onoplettendheid tijdens de installatie en het ontbreken van het Nederlands, zijn de minpunten. Fotobewerkingen kan eveneens met Visions, maar het is duidelijk dat dit stukje software andere prioriteiten stelt.

Download Visions (via de website van de makers)