We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

Mouse IconZoekt u software om het meest bekeken onderdeel op uw scherm (de muisaanwijzer) aan te passen? Zoek niet langer, Cursor FX is wat u nodig hebt.

Windows XP gebruikers herinneren wellicht nog de tips waarin we vertelden hoe u de muisaanwijzer kon aanpassen. Gelijkaardige opties zitten ingebakken in Windows Vista en Windows7, maar ook hier blijven computergebruikers die een stapje verder willen gaan, op hun honger zitten. Wel, we hebben een downloadtip klaar voor iedereen die van de muisaanwijzer iets speciaals willen maken.

CursorFX: Inleiding

CursorFX bestaat in 2 varianten, een gratis versie dat wij aanbieden, en een betalende versie met nog meer toeters en bellen. Bij de gratis versie blijvend de mogelijkheden beperkt tot het aanpassen van de muisaanwijzer zelf. Bij de betalende versie echter zijn er extra opties beschikbaar zoals onder andere effecten toevoegen en de aanwijssporen aanpassen. CursorFX komt van Stardock, een bedrijf dat wel meerdere producten aanbiedt als het op het aanpassen van de look & feel van Windows aankomt.

CursorFX: Installatie

Nadat het downloaden van CursorFX voltooid is dubbelklikt op het .exe bestandje op de installatie te starten. De installatie verschilt nauwelijks met dat van andere software. De gangbare opties worden voorgesteld zoals onder andere de installatiefolder kiezen. Wel biedt CursorFX tijdens de installatie de mogelijkheid om het programma voor elke gebruiker te installeren of enkel de persoon, dat aangemeld is. Handig als u de computer deelt met meerdere personen. Maar het beste nieuws is wel dat we tijdens de installatie niet werden lastig gevallen met voorstellen om te kopen, of vragen om extra toolbars te installeren.

Cursorfx1

CursorFX: Gebruik

Omdat het hier over de gratis versie gaat, beperken we ons ook tot de mogelijkheden van CursorFX Public. Nadat de installatie voltooid is, start het programma in principe automatisch op. Is dat niet zo kunt u dat doen via Start > Alle programma’s > Stardock > CursorFX > CursorFX, daarna kunt u aan de slag.
CursorFX is in het Nederlands te gebruiken maar dat moet u wel zelf even instellen.

  • Klik in de linker kolom op About (Over) en selecteer Nederlands als standaardtaal.

Cursorfx4

  • Om de muisaanwijzer aan te passen klikt u in de linker kolom op Mijn Cursors.
  • In het rechter gedeelte verschijnt een lijstje met voorbeelden van muiscursors. Selecteer er eentje dat u bevalt en klik op het vergrootglas om te bekijken hoe het ding er zal uitzien.

Cursorfx3

Cursorfx2

  • Bent u tevreden hoeft u enkel maar op Toepassen te klikken om de muiscursor aan te passen.

Algemeen oordeel CursorFX:

CursorFX is een uitstekend programma voor computergebruikers die iets verder willen gaan in het personaliseren van Windows. De resultaten zijn verbluffend mooi, helaas moet u voor nog meer opties het programma aankopen maar dat neemt niet weg dat u met de gratis versie al aardige resultaten behaald. CursorFX is in het Nederlands te gebruiken en is compatibel met XP, Vista en Se7en, bovendien werden we niet voortduren lastig gevallen met meldingen om over te gaan tot aankoop.  Persoonlijk vonden we de muiscursor nogal groot uitvallen. Nadat we bij de instellingen gingen kijken, bleek dat we het enkel maar nog groter konden maken (schuifregelaar stond al op minimum). Voor de rest vonden we niet meteen kritiek op CursorFX maar er bleef wel 1 vraag onbeantwoord. Hebben we dit echt nodig? Waarschijnlijk niet, maar leuk is het wel.

CursorFX is niet compatibel met Windows8 

Download:

Download

Homepagina: http://www.stardock.com/