We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

Screen Control IconDraait uw computer met Window7 Starter Edition maar wilt u toch de Bureaubladachtergrond kunnen aanpassen? Lees dan deze tip.

Windows7 Starter is zoals u misschien al weet, niet enkel de goedkoopste versies van Microsofts nieuwste besturingssysteem, Windows7 Starter ontbeert ook een aantal functies. Zo heeft Microsoft bewust een aantal ‘zaken’ achterwege gelaten in de Starter Edition om het OS geschikt (lees werkbaar) te maken voor netbooks en oudere computers.

ZapWallpaper Classic: Bureaubladachtergrond aanpassen in Windows7 Starter

Grafische akkefietjes vragen veel rekenkracht, en laat het nu net rekenkracht zijn dat netbooks en oude computers niet hebben. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat net dit soort zaken afwezig zijn in Windows7 Starter. Zo kan u bijvoorbeeld de Bureaubladachtergrond niet wijzigen in Windows7 Starter, of toch?

Standaard kunt u bij Windows7 Starter de Bureaubladachtergrond niet wijzigen, maar gelukkig bestaan er ‘middeltjes’ om dit te omzeilen. Zo kunt u bijvoorbeeld ZapWallpaper Classic downloaden.
Van zodra de link opent bent u best wel even bij de pinken. De downloadsite staat namelijk vol DOWLOAD knoppen. Het komt er dus op aan om de juiste te kiezen (zie afbeelding).

Zapwallpaper0

Nadat het downloaden is voltooid kunt beginnen met de installatie, die trouwens vlot verloopt. De klassieke opties (Gebruikersovereenkomst, installatiemap) worden u eveneens aangeboden. Van zodra de installatie voltooid is, opent de website van de makers maar die kunt u gerust weer sluiten. Het icoontje ZapWallpaper Classic nestelt zich in het systeemvak. Klik er op met rechts en kies voor Adjustment Program zodat de belangrijkste instellingen met betrekking tot het passend maken van de afbeeldingen, snel bereikbaar zijn.

Zapwallpaper1

Zapwallpaper2

ZapWallpaper Classic voorziet zelf al een aantal leuke Bureaubladachtergronden die u terug vindt in de map  C:\ProgramData\ZapWallPaper\Classic. U kan desgewenst afbeeldingen toevoegen aan deze map of gewoon een andere map met afbeeldingen kiezen (zie afbeelding hierboven)

ZapWallpaper Classic: Algemeen oordeel:

ZapWallpaper Classic is een slim tooltje dat het mogelijk maakt om met Windows7 Starter de Bureaubladachtergrond aan te passen, niks meer niks minder. ZapWallpaper is gratis en wordt in 5 of 6 (dat ontgaat me even) talen geleverd maar het Nederlands is daar niet bij.