We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (1 Vote)

Screen Control IconMet Color Desker kan u tot elke 5 minuten, automatisch, een nieuwe bureaubladachtergrond op het scherm toveren.

Er doen op het Internet diverse downloads en programma's de ronde waarmee u het bureaubladachtergrond op regelmatige tijdstippen automatisch kan vernieuwen. In principe hebt u er zelfs geen programma voor nodig, want met Windows zelf kan het ook maar dan moet u wel zelf de foto's in uw bezit (op harde schijf) hebben. Maar goed, Color Desker is dus één van de vele applicaties waarmee u uw bureaublad op regelmatige tijdstippen kan opfrissen. Waarom kiezen vor Color Desker? Het is gratis en gemakkelijk te gebruiken.

Color Desker: Elke 5 minuten een nieuwe bureaubladachtergrond

Color Desker installatie:

De download (onderaan deze pagina) is een .zip bestand van /- 1,0 Mb groot. Uitpakken en op het .exe bestandje klikken om te beginnen met een installatie met de gebruikelijke opties. Installatiefolder kiezen en aangeven of u een icoontje op het bureaublad wenst. Enkele klikken op Next en/of OK en u bent klaar. Nergens wordt u gevraagd uw e-mailadres in te vullen en ongewenste reclame of toolbars kwamen we al evenmin tegen.

Color Desker gebruik:

Ondanks dat Color Desker niet in het Nederlands te gebruiken is, is de bediening ervan simpel.

  • Na de installatie is het programma bereikbaar via Start > Alle programma's of via het icoontje op het bureaublad of metro-startscherm.
  • Meteen na de installatie verschijnt Color Desker ook in het systeemvak en laat het u weten dat het tot enkele minuten kan duren om alle wallpapers of bureaubladachtergronden te synchroniseren.

Color Desker1

Als u Color Desker opent vindt u de belangrijkste opties onder File en Sheduler.

  • Onder het tablad File kunt u manueel de bureaubladachtergrond wijzigen (Refresh - Change Wallpaper) en aangeven of u het programma automatisch met Windows mee wil laten opstarten.

Color Desker2

  • Onder het tabblad Sheduler hebt u dan weer de mogelijkheid om de frequentie voor het vernieuwen van de bureaubladachtergronden in te stellen.

Color Desker3

Color Desker: Algemeen oordeel

Color Desker is een vrij onbekend programma dat aan een door u opgegeven interval een nieuwe bureaubladachtergrond op uw scherm tevoorschijn tovert, en is, ondanks het ontbreken van het Nederlands, eenvoudig te gebruiken. Er zijn reeds tal van schitterende afbeeldingen beschikbaar maar het blijft de vraag of Color Desker kan concurreren met RSS gestuurde applicaties zoals Bing waarmee u ongeveer hetzelfde kan.

Download Color Desker

Homepagina: colordesker.com

Compatibel met: Niet meegedeeld.

Getest op: Windows 7 & Windows 8.1