We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

3 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.00 (1 Vote)

Preferences IconTaskbar Shadow is een klein programmaatje waarmee u een schaduweffect kan toevoegen aan de taakbalk van Windows. In tegenstelling tot gelijkaardige gadgets, werkt dit programma ook als u de taakbalk op andere posities plaatst (links, rechts, boven)

In onze zoektocht naar gereedschappen om Windows tot in het extreme te personaliseren komen we soms de gekste dingen tegen. De ene werkt al wat beter als het andere en soms kunt u aspecten van Windows aanpassen waarvan u nog nooit gedacht had dat het kon. Zo is er Taskbar Shadow bijvoorbeeld. Taskbar Shadow stelt u in staat een schaduweffect aan de taakbalk toe te voegen. Net zoals (bijna) alle gadgets, compleet nutteloos maar wel leuk. Het verschil met andere gelijkaardige gadgets is dat Taskbar Shadow goed werkt, u de doorzichtigheid kan aanpassen, en dat het 'de job' doet, ongeacht de positie van de taakbalk.

Taskbar Shadow: Een shaduweffect voor de taakbalk

Taskbar Shadow: Installatie en voorbeeld.

Om u een idee te geven wat Taskbar Shadow precies doet plaatsen we 2 schermafdrukken. De eerste is een taakbalk zoals u die standaard ziet in Windows. Het tweede schermafdruk is er eentje met Taskbar Shadow actief.

Taskbar Shadow1

Taskbar Shadow2

Nu u een idee heeft wat het gadget precies doet, kunnen we u alvast vertellen dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de installatie. De download is een .zip bestand. Uitpakken naar een goed te onthouden locatie en dubbelklikken op het .exe bestandje om het programma te starten, that's it.

Taskbar Shadow gebruiken.

Nadat u op het .exe bestandje klikt verschijnt er een schaduw aan de taakbalk. Door met rechts op de schaduw te klikken kunt u het Taskbar Shadow afsluiten (Exit) of de doorzichtigheid aanpassen (Opacity).

Taskbar Shadow3

Taskbar Shadow4

Taskbar Shadow: Ons oordeel

Taskbar Shadow werkt goed en vereist geen installatie. Compleet nutteloos maar wel leuk voor hen die Windows tot in het extreme willen personaliseren.

Download Taskbar Shadow

Homepagina