We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Screen Control IconWindows Vista, Seven, 8 en 8.1 beschikken standaard over een aantal screensavers zoals Ribbons, Mistify en Bubbles. Met Screensavers Tweaker past u deze screensavers aan in een oogwenk.

In het verleden publiceerden we al tips over hoe u de standaard screensavers kon aanpassen in Windows. Zo kon u hier lezen hoe u Ribbons aanpaste, Mystiek en Bubbles. Als u deze artikels er even op nakijkt, zult u merken dat er voor het aanpassen van de betreffende screensavers, steeds ingrepen in het register noodzakelijk waren. Met andere woorden, de instellingen voor de standaard screensavers in Windows, zijn moeilijk (of zelfs niet), bereikbaar (afhankelijk van het besturingssysteem). En dat is nu net het 'probleem' dat Screensavers Tweaker voor u oplost. Met Screensavers Tweaker past u eenvoudig en in een vingerknip de instellingen van Ribbons, Mistify, Bubbles en Aurora (extra downloadbaar) aan.

Screensavers Tweaker: Installatie en gebruik

Screensavers Tweaker is wat men in het jargon noemt een "portable app", wat zoveel wil betekenen als dat er geen installatie vereist is. Gewoon het gecomprimeerde bestand uitpakken in een (nieuwe) map naar keuze en op het uitvoerbaar bestand klikken om te starten. Doordat het pakket bestanden bevat die verschillend kunnen zijn naargelang jouw besturingssysteem, doet u er best aan toch even aandachtig te zijn en de juiste keuzes te maken.

Zo maakt u eerst de keuze van het juiste besturingssysteem (zie schermafdruk).

Screensavertweaker 1

Vervolgens kiest u of u Screensavers Tweaker wil gebruiken op een 32-bit (x86) besturingssysteem of een 64-bit (x64) variant.

Screensavertweaker 2

uiteindelijk vindt u dan het uitvoerbaar (.exe) bestand dat u nodig hebt om Screensavers Tweaker te starten.

Als u plannen hebt om dit gereedschap vaak te gebruiken is het misschien een goed idee om dit .exe bestand snel bereikbaar te maken (snelkoppeling bijvoorbeeld).

Screensavertweaker 3

Van zodra Screensavers Tweaker opent kunt u aan de slag. Selecteer de gewenste screensaver (Ribbons, Bubbles, Mistify, Aurora) en pas de instellingen aan naar wens. Dit tooltje biedt u eveneens de mogelijkheid om meteen een voorbeeld te bekijken (Play Review) en alles weer naar standaardinstellingen te brengen (Restore defaults).

Screensavertweaker 4

Voortaan hoeft u dus geen kunstgrepen meer uit te halen in het Windows register om je favoriete screensavers aan te passen.

Screensavers Tweaker downloaden kan via deze link (let op dat u de juiste Download-knop kiest)

Compatibel met: Vista - Seven - 8 - 8.1