We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (2 Votes)

Computer IconElke aangekochte computer is voorzien van OEM informatie. Deze OEM info bestaat (meestal) uit een Windows logo en reclame van de fabrikant. Met System Logo Changer past u al deze info eenvoudig aan.

Elke computer dat u koopt (met uitzondering van zelfbouwers) is voorzien van zogenaamde OEM informatie. Deze OEM informatie bestaat meestal uit een logo van Windows en de fabrikant, samen met het merk, type en een link naar de ondersteuning pagina. Deze informatie kunt u oproepen door met rechts te klikken op Deze computer of Deze pc om vervolgens voor eigenschappen te kiezen (zie schermafdrukken onderaan dit artikel). Indien u dat wenst kunt u deze informatie personaliseren. Het enige wat u nodig hebt is 5 min vrije tijd, een geschikte afbeelding of logo en System Logo Changer.

System Logo Changer: Personaliseer de OEM info van uw pc.

We veronderstellen dat u wat tijd hebt en een afbeelding (of logo) ter beschikking hebt dat u wil gebruiken. Het enige wat u nu nog moet hebben is het tooltje System Logo Changer <--- Klik om te downloaden.

 • De download is een ingepakt bestandje. Uitpakken naar een goed te onthouden locatie en dubbelklikken op het .exe bestandje om te beginnen. Van zodra System Logo Changer opent, klikt u op: Click to select image.

System Logo Changer 1

 • In Windows Verkenner navigeert u naar de afbeelding dat u wenst te gebruiken als logo bij de systeemeigenschappen.
 • Selecteer de afbeelding (of logo) en klik op Openen.

System Logo Changer 2

 • Van zodra u een afbeelding of logo gekozen hebt komt u weer in het "hoofdscherm" van System Logo Changer terecht. Zoals u opmerkt in onderstaande schermafdrukken schuit er onder er gekleurd vierkantje info/functies.
 • Zo kunt u onder andere de originele afbeelding/logo herstellen.

System Logo Changer 3

 • Instellingen voor de afbeelding/logo openen (afmetingen).

System Logo Changer 4

 • En niet onbelangrijk, de OEM informatie aanpassen.

System Logo Changer 5

 • Vul in het nieuwe venster dat opent de gewenste informatie in. Merknaam, fabrikant, link naar ondersteuning en eventueel de uren.

System Logo Changer 6

 • Maak voor de zekerheid een back-up (zie schermafdruk).
 • Nadat u op het groene pijltje klikt (update info), kunt u System Logo Changer afsluiten.

Om zeker te zijn dat de wijzigingen zijn doorgevoerd, opent u even de systeemeigenschappen. Klik met rechts op deze computer (deze pc voor Windows 8 & 8.1) en kies voor Eigenschappen.

System Logo Changer 7

En kijk! Je eigen merknaam en logo.

System Logo Changer 8

System Logo Changer-Personaliseer de OEM info van uw pc:

System Logo Changer is ideaal gereedschap voor hen die graag een stapje verder willen gaan in het personaliseren van hun Windows computer. De OEM info aanpassen kan ook op andere manieren maar met dit tooltje kost het u nagenoeg geen moeite en hoeft u zelfs geen afbeeldingen op maat (normaal +/- 180 x 180) te maken.

 • Compatibel met: Windows 7 - 8 - 8.1
 • Getest op: Windows 8.1 (64-bit)