We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.25 (4 Votes)

Metro IconWilt u op een eenvoudige manier het (metro)startscherm van Windows 8 aanpassen? Dan is Windows 8 Start Screen Customizer misschien wat voor u.

Als u Windows 8 wil personaliseren moet u door diverse menu's navigeren, komt er nog bij dat door het opzet van Windoows8, waarbij de metro-interface en de klassieke interface nagenog los van elkaar werken, u nog wat extra 'werk' hebt. Kortom, u kan het metro-startscherm aanpassen via de metro-interface. De klassieke bureaubladachtergrond laat zich dan weer aanpassen via het configuratiescherm. Sinds de lancering van de update Windows 8.1, kan u de bureaubladachtergrond ook gebruiken in het metro-startscherm, maar om dat te realiseren moet u dan weer via de eigenschappen van de taakbalk. Als u voorgaande gelezen hebt, begrijpt u wellicht dat er nood is aan software die de zaken vereenvoudigen. Wel, die software bestaat en noemt Windows 8 Start Screen Customizer.

Windows 8 Start Screen Customizer: Installatie

Windows 8 Start Screen Customizer laat zich, na het downloaden wel te verstaan, eenvoudig installeren. U kan een taal kiezen (Nederlands hoort daar niet bij) en daarna krijgt u de gebruikelijke installatieopties te zien.

Startscreen Customiser1

Enkele klikken later bent u klaar.

Op moment van schrijven konden we Windows 8 Start Screen Customizer installeren zonder toolbars en andere rotzooi, toch een belangrijk gegeven.

Windows 8 Start Screen Customizer: Gebruik.

Windows 8 Start Screen Customizer is eenvoudig in opzet. De interface is bijzonder gebruiksvriendelijk en naar extra instellingen en opties hoeft u ook al niet te zoeken. Alle mogelijkheden van het programma staan verzameld in één dialoogvenster.

Startscreen Customiser2

  1. Aan de linkerzijde kan u het metro-startscherm personaliseren.
  2. Als u op de knop 'Load Picture' klikt opent Windows Verkenner waarna u naar de gewenste afbeelding kan navigeren die u wenst te gebruiken als achtergrond voor het klassieke Bureaublad.
  3. Bij extra kan u een diashow samenstellen en afbeelding kiezen die u daarvoor wenst te gebruiken. Eventueel een Blur-effect (wazig) instellen en het interval voor de diashow aanpassen kan ook.
  4. Verder kan u aangeven of u Windows 8 Start Screen Customizer mee wil laten opstarten met Windows of niet. De taal aanpassen kan achteraf ook nog altijd zoals u merkt in bovenstaand schermafdruk.

U merkt het, alle instellingen en mogelijkheden van Windows 8 Start Screen Customizer zijn verzameld in één dialoogvenster wat het programma uitermate geschikt maakt voor leken met een beetje kennis van het Engels.

Windows 8 Start Screen Customizer: Ons oordeel

Windows 8 Start Screen Customizer voegt geen extra functies aan Windows8 en zelfs niet aan Windows8.1. Toch heeft het programma een bestaansreden, namelijk het vereenvoudigen van het personaliseren van Windows8.

Pro:

  • + Gebruiksvriendelijk
  • + Gebruikt weinig of nauwelijks systeemkracht.

Contra:

  • - Voegt weinig extra's toe aan Windows8 (het blur-effect niet te na gesproken).
  • - Hebt u het echt nodig?

Windows 8 Start Screen Customizer downloaden kan via deze link