We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

SlimBoatDe meest gangbare browsers zetten in op minimalisme, alles verborgen en uitgekleed. Maar wat als u daar geen voorstander van bent? SlimBoat is uw ding!

Internet Explorer, Chrome en Firefox zijn met niets meer te vergelijken met de browsers van enkele jaren geleden. Alles moet wijken in functie van snelheid. Menu's worden verborgen, functies gesloopt en de interface wordt tot een minimum beperkt en oogt zo kaal dat zelfs Vin Diesel verlegen wordt. Dat niet iedereen even gelukkig is met dit modeverschijnsel moge duidelijk zijn. Het succes van SlimBoat bewijst dat er voldoende computergebruikers zijn die graag alle knoppen binnen 'klikbereik' hebben en bovendien alle functies meteen voorhanden hebben zonder eerst een lading extensies, invoegtoepassingen of add-ons te hoeven installeren. Als u echt het maximum uit het surfen wil halen en geen tijd wenst te verliezen door het zoeken naar knopjes, functies en menu's, dan is SlimBoat precies wat u zoekt.

SlimBoat: Surfen voor hen die meer willen

SlimBoat: Installatie en Introductie

Toen wij voor het eerst aan de slag gingen met SlimBoat waren we verrast door de snelheid waarmee de browser opstart. Het verschil met andere browsers is zo miniem dat we zelfs begonnen te twijfelen dat het "uitkleden" van een browser een flauw excuus is om de snelheid te verbeteren. Bij de eerste opstart werd ons meteen gevraagd om de favorieten te importeren (keuze uit Chrome, IE of Firefox). Het installeren en het importeren samen duurde nauwelijks langer dan 1 minuut. SlimBoat start op met een about:tabs startpagina wat zoveel wil zeggen als dat u meteen toegang hebt tot populaire sites. Standaard verschijnen onder andere E-Bay, Amazone en Youtube maar het spreekt dat u zelf kan kiezen welke websites plaatsnemen op de startpagina. Wat meteen opvalt is dat u het oude vertrouwde menu bovenaan terug hebt (zie schermafdruk). De toolbar en menubalk kan u dan weer volledig naar wens aanpassen via het drag & drop principe opdat alles wat u veel gebruikt binnen handbereik is.

Slimbrowser1

SlimBoat: Gebruik en functies

Met SlimBoat surft u net zoals met eender welke andere browser met dat verschil dat alle functies en knopjes binnen klikbereik zitten. Extraatjes hoeft u niet te installeren want alles is aanwezig en zelfs nog veel meer dan dat. Zo is Facebook geïntegreerd zodat u meteen webpagina's of stukjes tekst kan delen vanuit SlimBoat. Over veiligheid hoeft u zich ook al niet teveel zorgen te maken. SlimBoat voorziet privé surfen en een geavanceerde wachtwoordbeheerder. Eigenlijk kunnen we nog wel enkele uurtjes doorgaan met wat SlimBoat allemaal kan maar we sommen even de belangrijkste functies op.

 • Ingebouwde vertaal functie
 • Adblocker
 • Pop-upblocker
 • Geavanceerde functie om formulieren in te vullen
 • Downloadmanager
 • Geïntegreerde zoekmachine (Google). Poepsimpel aan te passen trouwens
 • Eenvoudig thema en stijl aanpassen
 • YouTube video's downloaden als mp4
 • Weerbericht en weersvoorspellingen
 • Integratie van populaire webservices zoals Gmail, Twitter, Wordpress etc.
 • Nog meer, veel meer...

Slimbrowser2

Slimbrowser3

Als u dit allemaal leest denkt u misschien dat SlimBoat niet vooruit te branden is. Vergeet het! Met SlimBoat kunt u ook snel surfen, de meeste gebruikers zullen nauwelijks het verschil merken.

SlimBoat: Algemeen oordeel

U wil surfen met alles erop en eraan? U bent een zogenaamde "Power User" en wil het maximale uit het Internet halen? U hebt lak aan een kale interface? U wil een volledig personaliseerbare browser dat u toelaat alles wat u belangrijk binnen klikbereik te plaatsen zonder daarvoor een lading add-ons te hoeven installeren? Als het antwoord op alle voorgaande vragen positief is, installeer dan SlimBoat. SlimBoat werkt bovendien in het Nederlands en kost u geen cent al moeten we wel toegeven dat u even zoet zult zijn om alle mogelijkheden te ontdekken.

Download SlimBoat