We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (2 Votes)

Anti TrackDoNotTrackMe is een add-on/extensie voor de meest gangbare browsers dat belooft u privacy te beschermen. Bovendien toont DoNotTrackMe de sporen die u achterlaat.

Als u nog niet van het PRISM schandaal gehoord hebt dan bent u waarschijnlijk niet van deze planeet. Velen vinden dit de grootste privacy schending tot nog toe. Lees hier meer.

Na dit schandaal werd iedereen zich er plotseling van bewust dat het verhaal van "Big Brother is Watching You" helemaal geen grap is. Uw privacy ligt gewoon voor het oprapen voor hogere instanties. Natuurlijk begon men zich ook af te vragen of men zich niet beter kon beschermen tegen het ongeoorloofd inzamelen van uw gegevens. Nu zijn er veel programma's die sporen op uw pc wissen, maar alles wat u hebt uitgespookt op websites is helaas al opgeslagen door tracking bedrijven.

Daarom dit stukje software, u hoeft het niet eens te installeren het is een plug-in voor uw browser.

DoNotTrackMe: Waarom en hoe?

 • Wanneer u een website bezoekt, dan vertelt die site uw browser om contact te nemen met allerlei andere bedrijven om informatie te krijgen over wat u doet en wie u bent. DoNotTrackMe stopt het verzamelen van gegevens door te voorkomen dat uw browser communiceert met deze bedrijven.

Wat is het verschil tussen sociale knoppen en tracking bedrijven?

 • Sociale knoppen verbinden met websites die zich richten op het opbouwen van sociale relaties (zoals Facebook, Twitter en LinkedIn) en helpen de leden gemakkelijk content, interesses en activiteiten te delen met hun contacten.
 • Met sociale netwerk knoppen zijn deze in staat om uw activiteit te volgen over het internet. Tracking bedrijven bieden individuele website-eigenaren de tools aan voor het analyseren en volgen van de bezoekers naar hun sites. Deze analyse netwerken verzamelen gegevens over hoe lang je bleef op een site, waar u op klikte, waar u voor en na uw bezoek ging, en meer. Sommige van deze bedrijven zijn reclame-netwerken die informatie delen over vele verschillende sites. Zij verzamelen gegevens, tonen advertenties, plaatsen cookies, en doen een verscheidenheid aan andere dingen als een betaalde service voor hun klanten.Kenmerkend is dat de klant die van een advertentienetwerk koopt een uitgever is die ge├»nteresseerd is in het weergeven van gerichte marketing content op veel verschillende websites.
 • Door het klik-gedrag te analyseren kan men de advertenties zodanig personaliseren, dat u enkel reclame krijgt te zien waarvan de adverteerders weten dat u hiervoor interesse hebt.
 • Dit zijn dan niet de advertenties die gewoon op de pagina worden weergegeven maar gerichte advertenties ten aanzien van uw persoonlijke interesse.

Zijn sociale knoppen dan minder "kwaadwillend"?

 • Nee, als een vriend of vriendin van u op Facebook een artikel heeft gekocht op een bepaalde site, gaat u meer dan waarschijnlijk ook advertenties te zien krijgen over desbetreffende site "wegens vriend van". Of u bent via de facebook pagina op zoek gegaan om een reis te boeken naar Spanje, dan zal u gegarandeerd meer advertenties te zien krijgen met betrekking tot Spanje zoals; "leer online Spaans", "Spaanse gerechten", "Spaanse restaurants in uw omgeving" enz........
 • Om uw surfgedrag niet door anderen te laten volgen is er dus "Abine - DoNotTrackMe". Zodat anderen zich niet met uw zaken (kunnen) bemoeien.

DoNotTrackMe

 • Zodra de plug-in ge├»nstalleerd is (Firefox, Internet Explorer, Chrome en Safari ) verschijnt er in de boven-rechterhoek een icoontje, dat betekend dat DoNotTrackMe actief is.
 • Door op het icoon te klikken kan u zien wie er anders zou meekijken naar uw surfgedrag. We testen even Cnet, een grote website met downloads en technische reviews.

DoNotTrackMe1

 • Niet mis dus, anders zouden er zonder uw medeweten 9 bedrijven meekijken naar uw klik gedrag.

DoNotTrackMe2

 • En ook drie sociale netwerken kijken mee.

DoNotTrackMe: Downloaden.

DoNotTrackMe is beschikbaar voor:

Allemaal goed en wel zal u zeggen, maar wie zegt dat de makers van dit programma niet zelf meekijken ? Wees gerust, ze gaan er prat op dat u hen gerust mag controleren met andere software die hetzelfde kan detecteren, en u zal zien Abine volgt u NIET !!!!