We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.50 (1 Vote)

Alle BrowserAls u met meer dan 1 browser surft zal Auslogics Browser Care u zeker kunnen bekoren. Al uw startpagina's, toolbars en plug-ins beheren vanuit 1 programma? Dat kan veel tijdswinst opleveren.

De naam Auslogics zal u als trouwe bezoeker van PCLeek!, ongetwijfeld bekend in de oren klinken.  Niet verwonderlijk aangezien deze ontwikkelaars sinds jaar en dag goede en nuttige gereedschappen ontwikkelen om uw computer in vorm te houden. Auslogics Browser Care is een nieuw product van hen waarmee u al uw browser kan beheren vanuit 1 programma. Op moment van schrijven worden onder andere Internet Explorer, Firefox & Chrome ondersteund, maar de makers beloven in de toekomst, deze lijst uit te breiden.

Auslogics Browser Care: Introductie

Toegegeven, Auslogics Browser Care is enkel nuttig voor computergebruikers die met meer dan 1 browser aan de slag gaan. Als u tot deze categorie behoort, kent u ongetwijfeld 'het probleem'  waarbij u soms niet meer weet welke plug-ins u geïnstalleerd hebt bij welke browser, welke toolbars u gebruikt, en welke startpagina's bij welke browser horen. Wel dat is net wat Auslogics Browser Care voor u wil oplossen. Vanuit 1 programma kunt u voor elke browser de startpagina aanpassen, plug-ins in/of uitschakelen en toolbars verwijderen/uitschakelen. Of om het met de woorden van de makers te zeggen:

Met Auslogics Browser Care kunt u:

  • Eenvoudig ongewilde plug-ins en toolbars verwijderen.
  • Gekaapte startpagina('s) herstellen of instellen naar keuze.
  • Stel de zoekmachine naar keuze in.
  • Het cache van de browser(s) opruimen om sneller te surfen.
  • Beheer al je browsers vanuit 1 plaats.

Auslogics Browser Care: Installatie

De installatie van Auslogics Browser Care stelt weinig voor. 1 of 2 (we weten het al niet meer) klikken en klaar.

Browsercare1

Tijdens de installatie worden de op jouw computer geïnstalleerde browsers gedetecteerd. Voor Firefox, IE & Chrome lukte dat aardig. Voor hen die met Safari en/of Opera surfen, moeten zoals eerder al aangehaald, nog wat geduld oefenen.

Auslogics Browser Care: Gebruik

Ondanks dat Auslogics Browser Care (voorlopig) niet in het Nederlands te gebruiken is, vindt u snel de weg in het programma. Bovenaan ziet u de tabbladen met de browsers verschijnen. Bij selectie van een browser ziet u meteen de startpagina en zoekmachine  die u naar wens kan aanpassen met daaronder de lijst met geïnstalleerde plug-ins die op hun beurt naar believen kan in- of uitschakelen.

Browsercare2

Rechts van het dialoogvenster kunt u het cache opruimen (Clear Browsing Data). Onderaan hebt u dan weer de mogelijkheid om een browser weer naar beginwaarden te brengen (Restore default browser settings).

Auslogics Browser Care: Oordeel

+ Beheren van browsers vanuit 1 plaats is zeker een goed idee.

+ Gebruiksvriendelijk en eenvoudig te bedienen.

+ De mogelijkheid om ongewenste toolbars te verwijderen is altijd een pluspunt.

-  Computergebruikers die meer dan 1 browser gebruiken, surfen wellicht ook met Opera, Safari en anderen. Dat maakt dat, voor een deel van het doelpubliek, Browser Care overbodig is.

Compatibel met:

  • Windows XP-SP3 (32-bit)
  • Windows Vista-SP2 (32-bit)
  • Windows 7 (32-bit en 64-bit)
  • Windows 8 (32-bit en 64-bit)

Download Auslogics Browser Care