We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Powerpoint IconWilt u graag uw Powerpoint presentatie omzetten naar Flash zodat u ze in elke browser kan afspelen of zelfs uploaden naar YouTube? Dan is iSpring misschien wat u zoekt.

Nu moet u weten dat er tientallen softwarepakketjes beschikbaar zijn waarmee u Powerpoint presentaties kan omzetten naar Flash, alleen werken ze niet allemaal even goed, oftewel wordt er een hele hoop rotzooi mee geïnstalleerd waar u niet om gevraagd hebt. Dat laatste is vooral het geval bij gratis versies. iSpring werkt daarentegen wel goed en is bovendien gratis. Daar tegenover staat wel dat u jouw (werkend) vals e-mailadres moet opgeven om kunnen te downloaden zodat ze u wat reclame kunnen verzenden. U bent verwittigd, maar als u het ons vraagt, het loont de moeite.

iSpring: Powerpoint naar Flash converteren, de installatie en download

 • Zoals aangehaald in de inleiding, moet u uw e-mailadres opgeven om iSpring te kunnen downloaden. We raden u dan ook aan om een werkend, maar nep e-mailadres te gebruiken (eentje dat u voor zo een zaken gebruikt). Er wordt trouwens een e-mailbericht verzonden met wachtwoord zodat u kan inloggen op de website van iSpring.
 • Surf naar https://www.ispringsolutions.com/free_powerpoint_to_flash_converter/download.html om uw gegevens in te vullen. Onder het menu Products, onderaan vindt u de gratis versie.

Ispring1

 • Nadat u een account hebt aangemaakt kan u verder naar de download (Proceed to Download).
 • Zodra het bestand van om en bij de 25 Mb binnen is kunt u de installatie aanvatten.
 • Het aanmaken van een account blijkt ook zo zijn voordelen te hebben. Zo hoeft u zich tijdens geen zorgen te maken over ongewenste toolbars en andere ondingen die plaats kunnen nemen op de computer. Het enige waar u best aandacht aan besteedt tijdens de installatie is dat u kiest voor de gratis versie (zie schermafdruk).

Ispring2

 • Enkele klikken op Next later is iSpring geïnstalleerd en klaar voor gebruik. U kan meteen aan de slag in Powerpoint door op Launch Powerpoint te klikken.

Ispring3

iSpring: Powerpoint naar Flash converteren, het gebruik.

iSpring is een niet op zichzelf staande download maar een add-in (toevoeging) voor Powerpoint. Om iSpring te kunnen gebruiken moet Powerpoint geïnstalleerd zijn op de computer. Ondanks dat iSpring niet in het Nederlands te gebruiken is, kan iedereen ermee overweg dankzij de eenvoudig opgezette interface. Open Powerpoint en selecteer het tabblad iSpring en er verschijnen een aantal knoppen om je Powerpoint presentatie te converteren.

Ispring4

Rest ons enkel nog wat te vertellen over de functionaliteit van iSpring.

 • Powerpoint bestanden . PPT,. PPTX. PPS,. Ppsx) naar Flash (. SWF) converteren.
 • Omgekeerd kan ook. Flash bestanden en YouTube toevoegen in een presentatie is eveneens mogelijk.
 • Animaties, triggers en andere dingen die u gebruikte in een presentatie worden behouden tijden het converteren (niet onbelangrijk).
 • Optimaliseert de bestandsgrootte van het .PPT bestand (noodzakelijk voor gebruik op het web)
 • Na het converteren is er slechts één bestand zodat het gemakkelijker is om het bestand te verwerken in websites of op het web.
 • iSpring voorziet een eigen Flashspeler.

iSpring: Powerpoint naar Flash converteren, algemeen oordeel.

Laat ons duidelijk zijn. ISpring Free is zonder meer een nuttig en goed gereedschap voor hen die hun Powerpoint presentaties willen omzetten naar Flash. Dat u daarvoor een (nep) e-mailadres moet prijsgeven is niet zo erg. Maar wat we helemaal niet zo leuk vinden is dat het eindproduct, het flashbestand dus, een watermerk bevat van de makers. Desondanks blijft het wellicht voor veel gebruikers een mooie en gemakkelijke oplossing.

Homepagina: http://www.ispringsolutions.com/