Prestatie IconZoekt u software waarmee u uw Windows7 kan tweaken en onderhouden in één klap? EnhanceMySe7en belooft dat te kunnen.

Alles kan beter nietwaar? Wel, onderstaande download maakt Windows7 beter, en wel om de doodeenvoudige reden dat het ALLE belangrijke informatie, onderhoudstaken en systeemaanpassingen verzameld in 1 programma. U kan het zo gek niet bedenken of EnhanceMySe7en doet het voor u. Eerlijkheidshalve moeten we toegeven dat EnhanceMySe7en eigenlijk honderden tips en trucs verzameld in 1 programma.

De installatie EnhanceMySe7:

Tijdens de installatie van EnhanceMySe7en botsten we op niks bijzonders. De gebruikelijke licentieovereenkomst aanvaarden, installatiefolder kiezen en eventueel een snelkoppeling op het Bureaublad plaatsen. Kortom, een paar klikken op Next en u bent klaar.

Let op: Op het moment dat u dit leest (het tooltje bestaat intussen al een hele tijd) kan dat anders zijn. U zou intussen moeten weten dat u altijd aandachtig moet zijn tijdens het installeren van software.

De mogelijkheden en gebruik van EnhanceMySe7en:

Tijdens de test waren we danig onder de indruk van EnhanceMySe7en, ondanks dat het de Free version (gratis versie) met beperkte functionaliteit betrof. Het is bijna onmogelijk om al de mogelijkheden van het programma samen te vatten maar we proberen de belangrijkste toch even op een rijtje te zetten:

1: Systeeminformatie

EnhanceMySe7en toont alle systeeminformatie van Windows en de aanwezige hardware. Wilt u meer details over een bepaald apparaat in uw computer volstaat het om op de tab Information te klikken. Geheel in Office traditie schakelt u tussen diverse onderdelen via een ribbon-achtig menu.

Enhance7 1

2: Systeemgereedschap

Onder het tabblad Tools schuilt dan een waaier van mogelijkheden om de lopende processen te controleren, aan te passen (prioriteit, taak beëindigen, details, etc.) en services te beheren. Een register en disk cleaner (register en harde schijf opruimen) vindt u eveneens terug onder dit tabblad. Programma’s die u liever niet automatisch wenst op te starten, schakelt u eenvoudig uit bij Startup-items.

Enhance7 2

3: Systeem

Onder het tabblad System kan u de beveiligingsinstellingen aanpassen (Security).

  • Recent gebruikte bestanden wissen (Recent Items Cleaner). Dit gaat van onlangs geopende documenten tot recent afgespeelde nummers in Media Player.
  • Onder Control panel kunt u dan weer items van het Configuratiescherm verbergen of uitschakelen terwijl u bij Hide Control Panel Applets, onderdelen waarvan u niet graag hebt dat er in geknoeid wordt, kunt verbergen.
  • Helemaal mooi vinden we de optie Restore Point Creation waarbij u met 1 muisklik en systeemherstelpunt kan maken.

Enhance7 3

4: Optimalisatie

De ‘speedkikkers’ vinden hun gading onder het tabblad Optimizations

  • Bij Memory Cache kunt u het geheugen van de processor en het systeem optimaliseren.  Hierbij willen we graag benadrukken dat dit meer iets is voor gevorderde gebruikers. 
  • Onder Startup, Shutdown vindt u dan weer diverse opties om het opstarten te optimaliseren of vast lopers sneller te beëindigen.
  • Bij Visual Effects schakelt u eenvoudig visuele effecten uit zodat de prestaties toenemen.

Enhance7 4

5: Aanpassen

Onder het tabblad Customizations kunt u terecht voor het aanpassen van het menu Start, Bureaublad, Taakbalk, Media Player, foutenrapportage en zelfs Internet Explorer. Er zijn zodanig veel mogelijkheden dat we er zelfs niet willen aan beginnen om ze allemaal op te sommen, maar we veronderstellen dat u zelf graag op ontdekkingstocht trekt.

Enhance7 5

6: Instellingen opslaan

Nadat u al de instellingen en eventueel aanpassingen gedaan hebt klikt u op de orb (linksboven) > Save and Close om te bevestigen. Afhankelijk van de aanpassingen zal de computer opnieuw starten.

EnhanceMySe7en: Algemeen oordeel:

EnhanceMySe7en is een bijzonder goed programma voor hen die graag de totale controle over hun pc met Windows7 willen. Helaas in EnhanceMySe7en niet in het Nederlands beschikbaar wat maakt dat het niet echt geschikt is voor de computerleek. Vooraleer u begint te rotzooien met de instellingen, raden we dan ook aan om eerst een herstelpunt aan te maken. Iets wat u met EnhanceMySe7en snel kan doen trouwens. Denk er aan dat de gratis versie enkele beperkingen heeft, maar meer dan voldoende opties biedt om u even zoet te houden.

Download

Homepagina: http://www.seriousbit.com/