We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (3 Votes)

Gamebooster IconGame Booster is een programma dat de computer optimaliseert voor het spelen van spelletjes. Nu bestaat Game Booster wel al enkele jaren, maar versie 3 deed ons toch een beetje verbazen. Niet alleen werd de gebruikersinterface grondig hertekend, ook werden er enkele aardige functies toegevoegd.

Game Booster 3: Introductie

Game Booster helpt om de prestaties van een computer te optimaliseren door het tijdelijk afsluiten van processen op de achtergrond, het verbeteren van de processor output en 'schoonmaken' van RAM. Game Booster overklokt als het ware het systeem zonder in te grijpen in de hardware of systeeminstellingen. Game Booster is gratis software en fungeert als een "knop", waardoor de prestaties optimaliseert een enkele klik. Zodra er een gaming-sessie tot een einde komt, kunt u de computer terug herstellen naar de normale modus met een enkele muisklik.

Installatie Game Booster 3:

De versie die wij kregen toegestuurd van Iobit installeerde zonder noenmenswaardigheden. U krijgt de gebruikelijk opties voorgesteld en enkele klikken laten bent u klaar.

Nota:Onze download brengt u naar de downloadpagina van Iotbit en is wellicht niet dezelfde als u kan downloaden. Mogelijk wordt er tijdens het installeren van uw versie wel geprobeerd om toolbars en andere ondingen te installeren.

Gebruik Game Booster 3:

Na de installatie kunt u zoals de makers beloofde, meteen de computer optimaliseren voor het spelen van spelletjes met 1 klik op Start Boost.

Gamebooster 3 Start1

Nadat u dat gedaan hebt ziet u meteen de resultaten van wat Game Booster bereikt heeft.

Gamebooster 3 Start2

Maar Game Booster kan nog veel meer dan dat.

Zo kunt u bijvoorbeeld een analyse rapport maken zodat u kan achterhalen waar u eventueel de prestaties nog wat kan opkrikken en/of waar er zich eventueel fouten bevinden. Deze functie is echter minder belangrijk voor de doorsnee computergebruiker. U wilt namelijk zo goed mogelijk spelletjes spelen en geen uren spenderen aan het analyseren van rapporten nietwaar?

Wat we wel bijzonder leuk vinden aan Game Booster is dat u enkele tweaks kan uitvoeren om de prestaties te optimaliseren zonder daarvoor in het register te duiken zoals we in onze tips beschrijven. Deze optie vindt u onder het tabblad Tools waaronder u onder andere ook de mogelijkheid hebt om te defragmenteren en te controleren of er updates zijn van de stuurprogramma's.

Gamebooster 3 Start3

Gamebooster 3 Start4

Gamebooster 3 Start5

Verder voorziet Game Booster nog een zogenaamde 'GameBox' waarmee u alle geïnstalleerde spellen op de computer toont met 1 muisklik. Desgewenst kan u spellen toevoegen.

Directe toegang tot de forums (indien hulp nodig) en een module waarmee processen kan toevoegen aan een zogenaamde Whitelist (goed) en Blacklists (slecht) zijn ook nieuw.

Game Booster 3 is beschikbaar in 13 talen (Arabisch, Chinees, Tsjechisch, Deens, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Perzisch, Pools, Russisch, Spaans, Turks). het Nederlands is daar helaas niet bij maar dat kan in de toekomst mogelijk nog veranderen. De taal wijzigen kan door in de rechterbovenhoek op het gereedschapsicoontje te klikken > Language. Bij settings kunt u dan weer enkele basisinstellingen van Game Booster aanpassen.

Gamebooster 3 Start6

Gamebooster 3 Start7

Game Booster algemeen oordeel:

Voor de gamers onder ons wiens computer net niet krachtig genoeg om (recentere) spelletjes te spelen kan Game Booster 3 zeker een oplossing zijn. Het programma optimaliseert de computer inderdaad met 1 muisklik en u kan zo weer terug omschakelen naar de normale modus. Verwacht echter geen wonderen van Game Booster, als de computer niet krachtig genoeg is, is hij niet krachtig genoeg, punt uit. Game Booster is een hulpmiddeltje en doet dat goed, maar als u denkt dat het uw aftandse 2de hands computer omtovert tot een heuse gaming machine bent u aan het verkeerde adres. De interface is op zijn minst geslaagd te noemen en sommige functies zijn zeker leuk, anderen vinden we dan weer overbodig zoals de gamebox, maar dat is mijn persoonlijke mening. Game Booster 3 is zoals gezegd beschikbaar in 13 talen, maar het Nederlands? Que?

Compatibel met:Windows XP/2003/2008/Vista/Windows7 (32 en 64-bit).

Download

Homepagina: http://www.iobit.com/nl/