We gebruiken cookies om content en advertenties te gebruiken, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse.

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.50 (2 Votes)

Jet Clean IconJetClean Free is een gratis programma voor het onderhouden en optimaliseren van een computer. Maar kan deze nieuwe speler de concurrentie van gevestigde waarden aan?

JetClean (Free) is een nieuwe speler op de markt van onderhoud- en optimalisatieprogramma's. De vraag dat meteen bij ons opkwam was dan ook, is er echt nood aan een (alweer) nieuw programma om de computer te onderhouden? De lijst met gratis en goede alternatieven is bijzonder lang. We waren dan ook nieuwsgierig naar wat JetClean meer te bieden heeft als de concurrentie. Het antwoord leest u hier.

JetClean Free: 1-klik onderhoud voor de computer

JetClean installatie:

Over de installatie van JetClean kunnen we kort zijn. JetClean laat zich installeren zoals elk ander programma. Gebruikersovereenkomst accepteren, installatiefolder kiezen en eventueel een snelkoppeling op het Bureaublad plaatsen. Er werd niet naar ons e-mailadres gevraagd, en ook werden er geen opties 'aangeboden' om toolbars en dergelijke te installeren. Goed begin dus.

JetClean gebruik:

Dankzij de strak uitziende interface van JetClean is het gebruik ervan simpel. Bovenaan staan 3 tabbladen (1-clik, Tools en Settings). Selecteert u een tabblad, worden de onderliggende gereedschappen bereikbaar in een kolom aan de linkerkant.

Bij 1-Click roept u het zogenaamde 1 klik onderhoudsprogramma aan dat het register, Windows, Apps en snelkoppelingen opruimt. Het Ram geheugen optimaliseren behoort ook tot deze taken.

Jetclean1

Bij onze test leverde JetClean mooie resultaten op, maar ons enthousiasme werd al snel getemperd toen we het tabblad Tools selecteerde. Niet dat het aanbod van JetClean beperkt was, helemaal niet, want het arsenaal aan gereedschappen is vrij uitgebreid te noemen, maar als blijkt dat enkele essentiƫle onderhoudstaken, zoals het defragmenteren van het register, enkel beschikbaar is in de Pro-versie (lees betalende variant), hebben we daar toch onze bedenkingen bij. Temeer omdat de meeste concurrenten dit soort zaken wel aanbieden in hun gratis versie, net zoals de Internet Booster trouwens.

Jetclean2

Toen we de Settings opende bleken er nog meer addertjes onder het gras te schuilen. JetClean is beschikbaar in meerdere talen, maar zoals wel vaker, is het Nederlands daar niet bij. Maar onze teleurstelling werd nog groter, toen bleek dat de optie om de taken geautomatiseerd te laten uitvoeren (sheduler), niet beschikbaar zijn in de gratis versie. De makers van JetClean kozen er zelfs voor om de automatische updates van het programma, enkel toegankelijk te maken bij de betalende variant waardoor u bij de Free versie manueel moet updaten.

Jetclean3

JetClean: Algemeen oordeel

Als u bovenstaande leest krijgt u misschien de indruk dat JetClean niet de moeite loont. Wel dat is niet juist. JetClean doet zijn werk uitstekend en is dankzij de strakke interface eenvoudig te bedienen. Het 1-klik onderhoud en het feit dat JetClean ook voor mobiele apparaten beschikbaar is, zijn enkele sterke troeven. Waar we dan weer wel moeite mee hebben, is dat de makers volgens ons de verkeerde keuzes hebben gemaakt om gebruikers te laten overschakelen naar de betalende variant. Enkele basis gereedschappen, dat de concurrenten wel gratis aanbieden, werden gesloopt uit de Free versie en dat is jammer. Al bij al zijn we er van overtuigt dat het nieuwe JetClean een mooie toekomst tegemoet gaat.

Compatibel met: Microsoft Windows 7, Vista, XP en 2000. Inclusief 32-bit en 64-bit versies.

Download (MajorGeeks)

Homepagina: http://www.bluesprig.com/index.html